Bøger / skønlitteratur / roman

Indbydelse til vovehalsene


Beskrivelse


Roman om to søstre, der lever i et dystert kulminedistrikt, hvor alt emmer af undergang, forladthed og ødelæggelse. Søskendeparret nægter dog at acceptere tingenes tilstand og tager derfor afsted på en aktivistisk rejse, der skal give dem svar på deres spørgsmål.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juni 2017

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 1. juni 2017

Roman om to søstre, der lever i et trist kulminedistrikt, hvor alt emmer af undergang, forladthed og ødelæggelse. For læsere af den smallere litteratur.

Schweiziske Dorothee Elmigers (f.1985) prisbelønnede debutroman udspiller sig i et undergangspræget kulminelandskab med store revner i jorden. Her udbrød en stor brand for årtier siden i minegangene under jorden - og den brænder endnu. I området findes stadig nogle få huse og deres beboere, blandt dem søskendeparret Margarete og Fritzi Stein, hvis mor er stukket af. Tilbage er deres far, chefpolitiinspektør H. Stein, som nægter at forholde sig til, at den verden, han kender, ikke er mere. Søskendeparret har mange spørgsmål og nægter at acceptere tingenes tilstand. Derfor tager de afsted på en ekspedition for at finde floden Buenaventura, som de mener kan give dem svar på deres fortid. Her er deres aktivistiske plan at samle mennesker fra hele verden.

En kreativ og eksperimenterende bog, hvor det i højere grad er Elmigers bevidst artificielle skrivestil og billedstærke prosa end den sparsomme og montageagtige handling, der gør indtryk. Bogen er endvidere politisk højaktuel med tanke på den vrede hvide befolkning i USA, der stemte på Donald Trump, bl.a. fordi han lovede at genetablere kulmineindustrien.

Jeg kender ikke til noget, der minder om denne roman, men Skarn udspiller sig ligeledes i et kulminedistrikt.


Weekendavisen

d. 4. aug. 2017

af

af

Anders Engberg-Pedersen

d. 4. aug. 2017


Standart

Årg. 31, nr. 3/4 (2017)

af

af

Esben Bjerggaard Nielsen

Årg. 31, nr. 3/4 (2017)