Bøger / faglitteratur / sygehistorier

Inden jeg har talt til fem : hvad et cyberattack hos Mærsk og en kræftsygdom kan lære dig om krisestyring


Beskrivelse


Forfatterens personlige beretning om at blive diagnosticeret med alvorlig kræft, og om hvordan han griber ud efter kendte værktøjer fra ledelsesgangen. Om hvordan agile processer, forandringsledelse og ledelsesfilosofi omsættes i praksis, især da det kommer til hans egen overlevelse.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2019

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 28. aug. 2019

Personlig biografisk bog med bud på redskaber til at tackle livskriser, som fx en kræftdiagnose. Thomas Stampe bruger bl.a. det han har lært om ledelsesfilosofi og forandringsledelse som chef hos Mærsk. Til dig som læser selvhjælpsbøger, eller biografier fra erhvervslivet.

I 2017 tumler to store udfordringer nådesløst frem i Thomas Stampes liv. Han er øverste IT-chef i Mærsk Supply Service og står i spidsen for at forsøge at afværge det måske mest omfattende cyberangreb på et dansk firma nogensinde. Samtidig får han konstateret en alvorlig kræftsygdom, som gør at han må kæmpe for egen konkret overlevelse. Han oplever hurtigt, at han instinktivt bruger de redskaber han kender som leder også i situationen med truslen fra kræften. Stampe lister 6 vigtige pejlemærker, når man er i krise. Det er en klar målsætning, skarpe prioriteringer, en plan for, det kan gøres noget ved, tydelig og transparent kommunikation, figthervilje og godt humør og tid til refleksion. Bogen har overskrifter som "Kunsten at kommunikere", "Tænk hvis du vandt", "Fighterviljen og det gode humør", "Operationerne", "Følelser og rationel planlægning" og "Fri leg". Thomas Stampe er igen tilbage i sit lederjob hos Mærsk efter 7 operationer, 18 runder af kemoterapi og 3 gange stråling.

Velskrevet og inspirerende bog om at møde umulige udfordringer og give den fuld gas i kampen for at overleve.

Om at leve med en kræftdiagnose fx Jeg lever med en udløbsdato.


Jyllands-posten

d. 30. nov. 2019

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 30. nov. 2019