Bøger / faglitteratur

Intensiv læseundervisning på mellemtrinnet


Beskrivelse


En forskningsbaseret og praksisforankret beskrivelse af et intensivt undervisningstilbud til tre elever med dysleksi.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. feb. 2016

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 17. feb. 2016

Praksisfokuseret beskrivelse af intensiv læseundervisning af tre elever på mellemtrinnet med dysleksi. For grundskolens undervisere generelt - især læsevejledere og speciallærere - samt til brug i forbindelse med uddannelse og efteruddannelse indenfor disse fagområder.

Bogen er blevet til på baggrund af et forskningsprojekt i Norge, men er skrevet så den er tilpasset det danske skolevæsen. Vi følger undervisningen af tre elever i femte klasse med behov for læsepædagogisk støtte. Bogen er delt i fire dele. Del 1 præsenterer baggrunden for projektet og de relevante teorier bag. Del 2 fokuserer på udredningen af eleverne samt udvikling af pædagogiske tiltag. Del 3 omhandler gennemførelsen af tiltagene. Afslutningsvis evaluerer del 4 på forløbet. Teksten er teoretisk funderet, men samtidig meget praksisnær.

Det er en fantastisk bog for læsevejledere, speciallærere og lærere i al almindelighed, som søger redskaber til arbejdet med elever med læsevanskeligheder.

Læsning af denne bog kan suppleres med læsning af andre bøger om læseundervisning. Dem er der mange gode af. Eksempelvis Jørgens Frosts bøger Løft læseundervisningenHåndbog i læsevejledning og Håndbog i læsevejledningLæsning af denne bog kan suppleres med læsning af andre bøger om læseundervisning. Dem er der mange gode af. Eksempelvis Jørgens Frosts bøger Løft læseundervisningen og .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 28. apr. 2016

af

af

Bente Qvist Okholm

d. 28. apr. 2016


Læsepædagogen

Årg. 64, nr. 4 (2016)

af

af

Lotte Bolø

Årg. 64, nr. 4 (2016)