Bøger / skønlitteratur / roman

Irène


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Den franske vicekommissær Camille og hans kone, Iréne, venter deres første barn. Men en tilsyneladende sindssyg seriemorder, der baserer sine mord på krimier, får Camille til at glemme næsten alt andet i forsøget på at fange ham.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2014

af

af

Michael Olsen

d. 28. okt. 2014

Suverænt spændende fransk krimi, der absolut ikke er for sarte sjæle, da de meget blodige mord i den grad bliver udpenslet. Men kan man klare mosten, så er der altså nogle gode og uhyggelige timer i vente sammen med vicekommissær Camille Verhoeven.

Den franske vicekommissær Camille Verhoeven og hans kone, Irène, er på nippet til at blive forældre. Men da et ekstremt brutalt dobbeltdrab bliver begået, er det så som så med hvor meget tid Camille og Iréne får til at nyde den sidste del af Irènes graviditet sammen. Camille må bruge hele sin formåen og næsten al sin tid på at opklare mordet, der viser sig at være baseret på et mord fra en krimi. Men dobbeltdrabet viser sig hurtigt kun at være et enkelt af flere litterært baserede mord. "Irène" er første bind i trilogien om Camille Verhoeven. Anden del Alex er allerede udkommet på dansk.

Efterhånden som man nærmer sig slutningen, bliver historien mere og mere spændende, og til sidst er det svært at rumme ret meget mere. "Irène" er virkeligt godt fundet på og skrevet og indeholder nogle af de mest barske og udpenslede beskrivelser af mord, jeg har læst.

Med en seriemorder, der er som taget fra David Finchers film SevenAmerican psycho og mordbeskrivelser i stil med dem, der er i American psycho, som krimien også selv henviser til, så er niveauet for uhygge og ubehag, men også spænding, lagtMed en seriemorder, der er som taget fra David Finchers film Seven og mordbeskrivelser i stil med dem, der er i , som krimien også selv henviser til, så er niveauet for uhygge og ubehag, men også spænding, lagt.


litteratursiden.dk

d. 13. nov. 2014

af

af

Arne Larsen

d. 13. nov. 2014

Første selvstændige bind i den voldsomt barske serie om kriminalkommissær Camille Verhoeven. På dansk fik vi først det andet bind, Alex, og denne prolog er mindst ligeså fascinerende. Camille Verhoeve...


Politiken

d. 25. nov. 2014

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 25. nov. 2014


Berlingske tidende

d. 8. nov. 2014

af

af

Merete Reinholdt

d. 8. nov. 2014


Weekendavisen

d. 7. nov. 2014

af

af

Lars Bonnevie

d. 7. nov. 2014


Børsen

d. 12. dec. 2014

af

af

Henrik Ørholst

d. 12. dec. 2014