Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Ironbark : noter fra Australien
Trakl i Torremolinos : noter fra Spanien


Beskrivelse


To personlige livs- og litteraturreflekterende rejseberetninger, fortalt som stykker af kortprosa, fra forfatterens (f. 1963) ophold i henholdsvis Australien og Spanien.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. feb. 2020

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 25. feb. 2020

To rejsebeskrivelser fra Spanien og Australien hvor der reflekteres over livet og det, der gør livet værd at leve. Til interesserede i anderledes rejsebeskrivelser.

Bogen indeholder to værker, som er trykt og indbundet på en sådan måde, at de to tekster begynder i hver sin ende af bogen. Det hedder også tvillingebind eller tête-bêche. Et format man oftest bruger ved to værker, der på en eller anden måde hænger sammen. I denne bog af Ejler Nyhavn er omdrejningspunktet to rejseberetninger, en fra Spanien og en fra Australien. Konceptet for de to rejseberetninger er det samme. I små korte afsnit reflekteres der over livet, litteraturen, musik og oplevelser på rejsen.

Stilen i bogen er tilbagelænet, observerende og holdt i et stramt koncept med tanker om livet. Stilen er i ligeså høj grad som indholdet en del af bogen, og teksterne kan næsten opleves som poesi. Der trækkes mange linjer til forfattere og musikere, og man skal derfor være velbevandret inden for litteratur og musik for at få fuldt udbytte af bogen.

Andre poetiske og anderledes rejsebeskrivelser er fx Digte fra Mexico 1971Scener fra Sunset Boulevard og Scener fra Sunset BoulevardAndre poetiske og anderledes rejsebeskrivelser er fx Digte fra Mexico 1971 og .Informationer og udgaver