Bøger / faglitteratur / øvelser

Iyengar yoga for velvære og sundhed


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Introduktion til iyengar yoga med trin-for-trin-øvelser samt trænings- og specialprogrammer mod f.eks. rygproblemer, menstruationsbesvær, hovedpine og migræne, højt blodtryk, fordøjelsesproblemer og allergi.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. sep. 2001

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 20. sep. 2001

Hidtil har vi måttet gå til udenlandsk litteratur, når vi har skullet finde noget om iyengar yoga. Derfor er det dejligt, at der nu udkommer en bog på dansk om denne specielle form for yoga, som er blevet meget populær i de senere år. Forfatteren har selv dyrket yoga i mange år, og i dag underviser hun bl.a. andre yogalærere. Iyengar yoga er en videreudvikling af den klassiske yoga. Øvelserne træner både styrke, udholdenhed, smidighed og balance. De skal udføres meget nøjagtigt, og dermed er de med til at øge koncentrationen, samtidig med at de virker afslappende og afstressende. Bogen kan bruges af den, som selv vil lære iyengar yoga at kende, men den vil nok især være velegnet som supplement til de mange, der allerede går til yoga eller for dem, som selv underviser. Udover en introduktion til emnet er der gode og instruktive vejledninger med trin for trin-programmer til de forskellige grundøvelser med forklaring af deres formål og virkninger. Desuden gennemgås en række specialprogrammer, som er beregnet for folk med forskellige helbredsproblemer i ryggen, i knæ- og hofteled, overgangsalder, hovedpine m.m.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. sep. 2019

af

af

Laura Winding

d. 19. sep. 2019

Iyengar yoga for velvære og sundhed er for alle - men særligt alle, der har for travlt og som trænger til at genskabe balancen i nervesystemet. Øvelser til alle niveauer, der tager hensyn til fx skader, svage led, graviditet mv.

Efter en introduktion til yogafilosofien og nervesystemets funktioner, instruerer bogen med illustrationer de enkelte stillinger inkl. forslag til variationer. Øvelsernes formål og virkning er beskrevet. Dernæst en række programmer og til sidst specialprogrammer for personer med individuelle behov, som dækker alt fra menstruation og overgangsalder til migræne, stress, højt blodtryk og allergi. Bogen er tænkt som et supplement til yogaundervisning.

Her er opskriften på at genskabe balancen mellem krop og sind via koncentreret yogapraksis. Holder du kroppen ved lige med iyengar yoga, forebygger du livsstilssygdomme og opnår indre ro. Instruktionerne er grundige, så se stort på at bogens fotos virker forældede, spænd yogabæltet og kom i gang.

Der er ingen ændringer i 2. udgaven i forhold til 1. udgaven Iyengar yoga for velvære og sundhedYogamanual, på nær det hårde omslag. På dansk findes ikke mange bøger om iyengar yoga, men Ilse Gardahls bog Yogamanual fra 2011 er et eksempel på en lidt mere kortfattet introduktion til yogaformen, den bygger delvist på den her anmeldteDer er ingen ændringer i 2. udgaven i forhold til 1. udgaven Iyengar yoga for velvære og sundhed, på nær det hårde omslag. På dansk findes ikke mange bøger om iyengar yoga, men Ilse Gardahls bog fra 2011 er et eksempel på en lidt mere kortfattet introduktion til yogaformen, den bygger delvist på den her anmeldte.


Nyt aspekt

Årg. 34, nr. 2 (2002)

af

af

Karen Foller Bisgaard

Årg. 34, nr. 2 (2002)