Denne bog ser nærmere på selvevalueringspraksisser i folkeskolen på godt og ondt og viser veje til som underviser at kunne begå sig i selvevalueringsjunglen. For grundskolens undervisere, lærerstuderende samt andre med interesse i grundskolen og evaluering.
Bogen tager udgangspunkt i et forskningsprojekt, som bogens forfattere gennemførte i perioden 2017-2019 med fokus på elevers selvevaluering. Bogen er bygget op over tre dele. Første del fortæller om evalueringstendenser i politik og forskning. Anden del tager læseren med ud i virkelighedens verden og ser på selvevaluering i praksis i seks forskellige klasser. Tredje del diskuterer læreres brug af selvevaluering i skolen. De tre dele afsluttes med en kort opsamling, forslag til yderligere læsning samt studieøvelser.
Det er en rigtig god bog, som klæder sin læser godt på til at kunne arbejde professionelt med selvevaluering. Bogen er yderst velskrevet, læsningen flyder let og eksemplerne fra praksis støtter teorierne godt.
Både på læreruddannelsen og blandt undervisere vil det være oplagt at læse denne bog sammen med titler som Den smukke risiko i uddannelse og pædagogikSynlig læring - for lærereLæringsmål og taksonomiske redskaber, Synlig læring - for lærere og Læringsmål og taksonomiske redskaberBåde på læreruddannelsen og blandt undervisere vil det være oplagt at læse denne bog sammen med titler som Den smukke risiko i uddannelse og pædagogik, og Læringsmål og taksonomiske redskaberBåde på læreruddannelsen og blandt undervisere vil det være oplagt at læse denne bog sammen med titler som Den smukke risiko i uddannelse og pædagogik, Synlig læring - for lærere og .