Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Jeg ved alt om kærlighed


Beskrivelse


Stille og rolige Anton, som bor på landet, møder sin modsætning, da hans kusine Klara flytter ind. Der er fuld fart på Klara, og da hun beder Anton hjælpe sig med at få en kæreste sker der ting og sager.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. jan. 2020

af

af

Therese Bjerre Ekman

d. 24. jan. 2020

Stille og rolige Anton, som bor på landet, får vendt op og ned på det hele, da hans kusine Klara og hendes forældre flytter ind. Fra 9 år.

Anton er en rolig dreng, som har det godt med sin familie og alle sine dyr på gården, hvor de bor. Han har ikke rigtig nogen venner, men bliver heller ikke mobbet, han er mere en stille type, der har det godt med fred og ro. En dag skal hans kusine, Klara, flytte ind med sine forældre. De har boet i Afrika i nogle år og er nu kommet tilbage. Klara er en udadvendt pige, som gerne vil have veninder med det samme, og også meget gerne en kæreste. Alt det bliver Anton rodet ind i, og han har svært ved at sige nej. Klara får også blandet Anton ind i sin blog om kærlighed, hvor der bl.a. er en brevkasse. De interviewer også forskellige voksne, og på den måde får læseren et indblik i forskellige måder at være voksen på, fx som lesbisk, som aseksuel og i et ægteskab der knaser lidt. Bogen er en del af "Sommerfugleserien" og har 1 sommerfugl.

Historien er god, sproget flyder fint, og der er et passende mål af pinlige situationer, noget om at lære at sige fra og til, og som nævnt lidt om forskellige måder at håndtere kærligheden på.

Bogen passer fint ind i "Sommerfugleserien" og minder i sværhedsgrad og behandlingen af problematikker fra et almindeligt børneliv om fx Rose og drengene.