Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Jenny og Orhan i zoo


Beskrivelse


Orhan har aldrig været i Zoologisk Have eller set et dyr, der er større end en ko. Det vil Jenny gerne lave om på, så hun får farmor til at tage dem med i Zoologisk Have.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. dec. 2019

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 20. dec. 2019

Orhan har aldrig været i zoologisk have eller set et dyr, der er større end en ko, men så får Jenny en god idé. Læsetræning for 8-9-årige.

Jenny taler om dyr - om elefanten, der er hendes yndlingsdyr og besøg i zoologisk have sammen med farmor. Orhan har ikke boet i Danmark særlig længe, og han har aldrig været i zoologisk have. Hans farmor er død, og ud over får og geder, som hans familie havde mange af, har han ikke det store forhold til dyr. Jenny får farmor til at tage dem med i zoologisk have. Forhåbentlig kan det muntre Orhan lidt op, men måske går Jenny lidt for langt i sine bestræbelser på at gøre noget godt for Orhan. Bogen har et lixtal på 10 og udgives i "Læs løs"-serien.

Sød og stilfærdig fortælling om et venskab på tværs af køn og kulturelle forskelle krydret med lidt humor og nogle fine illustrationer. Bogen henvender sig til sikre læsere fra 2. klasse.

Du kan læse mere om de to gode venner, Jenny og Orhan, i Jenny og Orhan på jobSami og Ida på hyttetur. Sami og Ida-bøgerne handler også om et venskab mellem en etnisk dansk pige og en dreng med flerkulturel baggrund. Med lix 7-9 er de dog lidt lettere. Se 1. del i serien: Sami og Ida på hytteturDu kan læse mere om de to gode venner, Jenny og Orhan, i Jenny og Orhan på job. Sami og Ida-bøgerne handler også om et venskab mellem en etnisk dansk pige og en dreng med flerkulturel baggrund. Med lix 7-9 er de dog lidt lettere. Se 1. del i serien: .