Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Jeppes nye finte


Beskrivelse


Jeppe og Mark har sat sig for, at de vil træne en ny, sej finte. Da de synes, at finten er på plads, tester de den til næste træning. Det kommer ikke til at gå så godt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2016

af

af

Jesper Holtoug

d. 5. aug. 2016

Jeppe er topscorer på sit fodboldhold. Læs om træningen, kampene, venskabet og de flotte mål. Især for 5-7 årige.

To nye bøger i serien "Jeppe" om Jeppe og hans fodboldhold. I "Jeppes nye finte" fortælles om indøvelsen af en ny, teknisk detalje og i "Jeppe til udekamp" støder Jeppes hold på en helt praktisk udfordring. Bøgerne fortæller kort og i et let sprog om dagligdagen i en fodboldklub. Illustrationerne er stregtegninger og lix-tallet er 5.

Med så enkelt sprog og med så korte sætninger er det næsten umuligt, at gøre fortællingen sprogligt sprudlende og spændende, hvilket heller ikke sker her. Alligevel er fortællingerne i al deres enkelthed både præcise og genkendelige - og så handler de stort set ikke om andet end fodbold, hvilket nok er lige præcis det, fodboldtossede begynderlæsere går efter. Alle personer er af hankøn, hvilket nok især peger i retning af drengelæsere. Udmærket læsetræning med rigtigt gode illustrationer fuld af forklaring og stemning og som understøtter forståelsen.

Der findes andre gode fodboldserier for aldersgruppen, for eksempel Jørn Jensens: "Simons tricks" og "Anton og Messi". Disse to adskiller sig ikke afgørende fra den her anmeldte - hverken i indhold eller sværhedsgrad. Hvis man også gerne vil læse om fodbold, hvor pigerne er med, er Bent B. Nielsens: "Ti skud på Emilie" et godt forslag.