Bøger / skønlitteratur / roman

Kærlighedens aldre : en roman


Beskrivelse


Vi følger den mandlige jeg-person fra 1940-2010, og hvordan kærlighed og sex former hans liv og udvikler ham hen ad vejen, imens han debuterer som forfatter. Romanen ser også på kærlighed i andre relationer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. sep. 2019

af

af

Sanne Mendel

d. 4. sep. 2019

Refleksiv og følsom roman om forholdet til sex og kærlighed og hvordan det udvikler sig igennem livet. For læsere af eftertænksomme romaner.

Den mandlige jeg-person, som vi følger livet igennem, er en ældre lyriker som ser tilbage på sit liv. Romanen strækker sig fra perioden 1940 til 2010. Omdrejningspunktet er mødet med kærligheden, erotikken og sex, og hvordan forholdet til disse, og ikke mindst behovet, udvikler sig i trit med, at man bliver ældre. Romanen beskriver og skildrer hvordan kærlighed har forskellig betydning og udtryk, alt efter forholdet og beskriver bl.a. variationer af forholdet mellem mand og kvinde.

Stille og eftertænksom roman som kan anbefales til læsere som ønsker at undersøge begrebet kærlighed, og hvordan kærligheden kan variere alt efter relationer og stadier i livet.

Ønsker man at læse en anden eftertænksom roman om kærlighed, kan bogen En roman om kærlighed af Lena Andersson anbefales.