Bøger / faglitteratur / erindringer

Kamp må der til. Bind 1 : Erindringer 1925-1979


Beskrivelse


Tidligere socialdemokratisk folketingsmedlem Christian Kelm-Hansen (f. 1925) fortæller om sin lange karriere inden for politik - især om dansk udviklingspolitik, sine poster i humanitære organisationer samt sine mange rejser kloden rundt.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. dec. 2009

af

af

Søren Brunbech

d. 1. dec. 2009

For de politisk interesserede erindringslæsere.

Det tidligere socialdemokratiske folketingsmedlem giver, bl.a. med udgangspunkt i sine dagbogsnotater, en bred skildring af sin lange aktive karriere i politik. Han engagerede sig tidligt i internationalt udviklingsarbejde, og har været én pionererne i udformningen af den danske u-landspolitik. Han fortæller bl.a. om de mange rejser der fulgte med de internationale tillidsposter, og mødet med lokalbefolkningen, u-landsfrivillige og fremtrædende politikere. Der er også gode insiderhistorier fra de turbulente år fra 1979-90 hvor Kelm-Hansen sad som menigt medlem af den socialdemokratiske folketingsgruppe, og fra årene som forstander for Esbjerg Højskole. Illustreret med en del fotografier, både officielle fra rejserne - og private.

Kelm-Hansen skrev i 2000 Det koster at være solidarisk om den socialdemokratiske u-landspolitik fra 1945-2000. Tilblivelsen af den danske udviklingspolitik finder man i Idealer og realiteter : dansk udviklingspolitiks historie 1945-2005, 2008.

En bredt fortalt erindringsbog af en af pionererne i tilblivelsen af den danske u-landspolitik, der fortæller om rejserne der fulgte med det internationale engagement og om tiden i den socialdemokratiske folketingsgruppe i 1980'erne.