Bøger / skønlitteratur / roman

Kaos


Beskrivelse


Krimi. Nordsjællandske politifolk med Marcus Falck i spidsen får nok at se til med en række mord, en mystisk forsvinden og forbrydere fra flere lande.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juli 2015

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 1. juli 2015

Endnu en krimi fra især Nordsjælland med Marcus Falck og hans politikollegaer i hovedrollerne i en række mordsager. For læsere af danske krimier - især læsere af seriens bind 1-4.

En chef i et medicinalfirma findes myrdet, kort efter hun har fyret en medarbejder, hvis privatliv samtidig ændres dramatisk. Samtidig forsvinder en pensionist, og en mand findes likvideret i en container. Der sker flere brutale mord og andre forbrydelser, og opklaringen skal vise, om de tre sager hænger sammen. Østmafia og colombianske narkoforbrydere kommer på banen, og samtidig er Falcks privatliv i krise. I samme stil som de første bind i serien, men med lidt flere handlingsspor og internationale relationer.

Bogen er velskrevet, og de velkendte politifolk er beskrevet lige så godt som i de første bind i serien. Alligevel virker denne bog - med reference til titlen - rigeligt kaotisk eller ufokuseret med handlingsspor, der først sent og ret konstrueret krydses, og det indledende mord der næsten glemmes undervejs, for så at blive opklaret i sidste kapitel. Der er handlingselementer nok til flere bøger eller afsnit i en krimiserie.

Foruden seriens første 4 bind, der kan læses selvstændigt af dette, er serien i stil og på niveau med fx Tom Oxager, men med dette bind på niveauet under en lang række andre forfattere af politiromaner som bl.a. Ohlsson, Adler-Olsen, Knudsen, Jungstedt og Tursten.