Dokumentarisk roman om den unge kvinde Karen Jeppe som i 1903 drager til Urfa i Tyrkiet for at hjælpe enker og forældreløse børn. For læsere af fortællinger om mennesker som har gjort en forskel for andre.
I slutningen af 1900-tallet blev det armenske folk i Tyrkiet forfulgt og tusinder blev dræbt. Da Karen Jeppe, en ung pige fra landsbyen Gylling, hører om dette i 1902, rører det hende dybt.Hun beslutter sig for at kontakte De Danske Armenien Venner, og hun bliver tilbudt et job som lærer på et børnehjem i den tyrkiske by Urfa. Karen Jeppe rejser i 1903, og pga. sine gode sprogfærdigheder, bliver hun allerede i 1905 leder af børnehjemmet. Udover at hjælpe børnene er hun også med til at skabe kontakt til markeder hvor enkerne kan sælges deres smukke håndarbejde. Karen dør i 1935 i en alder af 59 år efter at have gjort en kæmpe indsats for det armenske folk, og der findes den dag i dag en skole i Armenien opkaldt efter hende. Dele af bogen indgår i romanen Krigsdøtre, fra 2005.
En fin bog om en forholdsvis ukendt heltinde og om folkemordet på et stort antal armeniere. Fint formidlet af Elisabeth Lyneborg.
Kan sammenlignes med Den forbudte pigeskoleKaren JeppeKaren Jeppe og det armenske folk som også er en fortælling om en kvindelig nødhjælpsarbejder. Der er tidligere udkommet to biografier om Karen Jeppe, Karen Jeppe og Karen Jeppe og det armenske folk, som dog henvender sig til et yngre publikumKan sammenlignes med Den forbudte pigeskole som også er en fortælling om en kvindelig nødhjælpsarbejder. Der er tidligere udkommet to biografier om , og og det armenske folk, som dog henvender sig til et yngre publikumKan sammenlignes med Den forbudte pigeskole som også er en fortælling om en kvindelig nødhjælpsarbejder. Der er tidligere udkommet to biografier om Karen Jeppe, Karen Jeppe og , som dog henvender sig til et yngre publikum.