Bøger / faglitteratur / erindringer

Kastevind : erindringsglimt fra en barndom


Beskrivelse


Sangskriver og tekstforfatter Albert Windings (f. 1963) erindringsglimt fra barndommen. Hun fortæller om at navigere mellem voksne der er optaget af deres eget. Om sårbare venskaber, drenge og det første kys - og om at miste sin mor og være alene med sin sorg.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. aug. 2018

af

af

Anette Brinkløv Liebmann

d. 30. aug. 2018

Smuk og poetisk biografi om den unge Albertes navigering i de voksnes til tider kaotiske verden. Bogen er minimalistisk, følsom og smertefuld. Til læsere af biografier og litterære biografiske romaner.

Alberte Winding er et følsomt barn og beskriver opvæksten med to kreative forældre, der har nok i deres eget. Hendes mor vælger at tage sit eget liv da Alberte er meget ung, og herefter står hun alene med sorgen. Hos hendes far og hans nye familie på Ærø er børnene meget overladt til sig selv, og det er ofte småt med penge. Alberte er i en periode politisk aktiv og rejser senere til USA som au pair, men bliver ramt af den uforløste sorg over moderens død, da hun venter sit første barn.

Det helt særlige ved denne bog er den utrolig fine måde Alberte Winding fortæller sin historie på. Det er det minimalistiske og lyriske sprog, måden fortællingen taler udenom det forfærdelige og alligevel får det fortalt. Bogen kunne være skrevet om en hvilken som helst familie, og det er dens helt store styrke. Det er ikke vigtigt at personerne er kendt i offentligheden, det er følsomheden, smerten og sorgen der fylder i læserens bevidsthed.

Andre smukke og smertefyldte biografier eller biografiske romaner til videre læsning kunne være MayhemHar døden taget noget fra dig så giv det tilbage eller Har døden taget noget fra dig så giv det tilbageAndre smukke og smertefyldte biografier eller biografiske romaner til videre læsning kunne være Mayhem eller .


litteratursiden.dk

d. 16. okt. 2018

af

af

Per Eilif Månson

d. 16. okt. 2018

Ualmindelig fin barndomsskildring i et meget flot og sanseligt sprog. Hovedparten af denne varme bog er barndomserindringer: først fra barndommen alene med moderen, der tidligt begår selvmord, hvorfo...


Jyllands-posten

d. 14. okt. 2018

af

af

Katrine Sommer Boysen (f. 1980)

d. 14. okt. 2018


Kristeligt dagblad

d. 10. nov. 2018

af

af

Damián Arguimbau

d. 10. nov. 2018


Berlingske tidende

d. 29. sep. 2018

af

af

Jeppe Bangsgaard

d. 29. sep. 2018


Politiken

d. 20. okt. 2018

af

af

Bettina Heltberg

d. 20. okt. 2018


Weekendavisen

d. 26. okt. 2018

af

af

Synne Rifbjerg

d. 26. okt. 2018