Bøger / skønlitteratur til børn / humor

Katrine og den nye baby


Beskrivelse


Katrine skal være storesøster, og hun glæder sig. Op til fødslen opfører mor sig lidt mærkeligt, og da babyen kommer, er der ikke så meget tid til Katrine. Men der er også gode ting ved at få en lillesøster.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. apr. 2014

af

af

Marianne Agger

d. 4. apr. 2014

Sød højtlæsningsbog om at få en lillesøster til børn fra 4 år. Den vil være god at læse op både for mange og få børn, og de yngste skolebørn kan læse den selv. Fin for- og bagside.

Bogen er oversat fra tysk, og Holthausen har tidligere udgivet billedbogen Hvad kan gøre Gurli glad? på dansk, mens Reich har optrådt i billedbogen Bøhmanden af Nöstlinger. Denne bog handler om forelskelse og det, at få en ny baby i huset. Katrine, der er i børnehavealderen, starter historien med at blive forelsket i sin ven Jakob. Mest fordi alle andre i familien er forelskede. Hun finder dog hurtigt ud af, at det nogle gange kan være problematisk at være forelsket. Det er heller ikke let at forstå, at mor er gravid og opfører sig lidt underligt. Katrine glæder sig til at få en lillesøster, og da søsteren kommer til verden, oplever Katrine, at det ændrer en hel masse ting i familien. Både på den trælse men absolut også på den gode måde. Det er en fin beskrivelse af det mysterium, det er, når et nyt menneske kommer til verden. Bogen er humoristisk i sin måde at beskrive de mærkelige følelser på. Der er nuttede, forklarende tegninger på ca. halvdelen af siderne.

Familieforøgelse er et evigt aktuelt emne, der indgår i mange børnebøger. En anden bog for samme målgruppe er fx Njors Er det her, der bliver bollet?, som også har lidt med om den første forelskelse.

Fin bog, der kan bruges som forklaring og forberedelse på den store omvæltning, det er at blive storesøster.