Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Kend dit land fra oven


Beskrivelse


Quizbog med flyfotos fra 15 steder i Danmark som man skal gætte. Til hvert foto er der fem oplysninger med faldende sværhedsgrad.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. feb. 2015

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 23. feb. 2015

Quizbog. Her kan man gætte byer og steder i Danmark udfra et luftfoto. Til underholdning for børn fra 11 år.

Bogen indeholder 15 luftfotos af kendte seværdigheder og steder i Danmark, man indbyrdes konkurrerer om at genkende og gætte. Under billedet findes 5 oplysningsmuligheder med et pointsystem fra 5 - 1. På bogens 1. opslag er en beskrivelse af uddeling af point. Ligeledes er et kort over Danmarks opdeling i regioner. Bagerst i bogen finder man konkurrencens svar. Bogens omslag viser et luftfoto over Ribe, så læseren er sporet ind på, at bogen drejer sig om den danske geografi.

Bogens fotos er flotte og skarpe og fylder over hele opslag. Teksten er kort og rimelig let at læse for målgruppen. Opgavernes svarmuligheder forudsætter, at man har en konkret viden om det sted, man skal gætte - det kan være bygningens byggestil, eller at man genkender det geografiske sted på fotoet.

Der er ikke andre nyere quizbøger om Danmark for børn, men på nettet kan man finde opgaver og spil om dansk geografi fx på: http://www.duda.dk/Grundfag/Geografi/.