Bøger / faglitteratur / kogebøger

Kernesund økomad : spis dig smuk uden gluten, sukker og mælk


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. apr. 2009

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 17. apr. 2009

Endnu en bog til dem, som har taget kostrådene fra de andre bøger om at leve kernesundt til sig. Og til dem, som lægger vægt på at leve økologisk uden brug af gluten, sukker og mælk.

Ninka-Bernadette Mauritson har været medforfatter til de 3 bøger om at leve kernesundt, bøger som har givet anledning til megen debat. Her har hun allieret sig med Inger Liin Knudsen og Kirsten Ramsgård Bjerge, som begge arbejder i det økologiske køkken på Vestjyllands Højskole. I 2008 afholdt Ninka-Bernadette Mauritson et familiekursus på højskolen, og det var et stort ønske fra kursusdeltagerne at få opskrifter fra de 2 køkkenledere. Som vi kender det fra forfatternes andre kogebøger gælder det om at undgå mælk, sukker og gluten og erstatte det med økologiske sunde fødevarer inden for grønt, frugt, kød, fisk, æg, sunde olier, og kerner. Bogen består af ca. 125 økologiske opskrifter, som tilsammen dækker hele døgnets behov: morgenmad, supper, fisk, kød, salater, snacks, brød, desserter m.m. De fleste af ingredienserne kan købes i almindelige supermarkeder, der er dog enkelte, som kun fås i helsekostbutikker eller i netbutikker.

Udover de 3 kernesunde kogebøger findes en del bøger med glutenfri kost, blandt andet Glutenfri, 2008, Rask af mad, 2007 og for folk, som ikke tåler mælk blandt andet Mælkeallergi, 2001.

En bog, som givetvis vil blive efterspurgt af dem, som i forvejen kender til de 3 andre bøger, men bogen kan også sagtens anvendes af andre, som ønsker ideer til økologisk mad.


Helse

Årg. 55, nr. 7 (2009)

af

af

Christina Alfthan

Årg. 55, nr. 7 (2009)