Bøger / faglitteratur / bibliografier

Klassekamp fra oven : den danske samfundsmodel under pres


Beskrivelse


Om udviklingen i den danske samfundsmodel, den voksende ulighed mellem de forskellige klasser og skæve økonomiske udvikling i samfundet.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2014

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 16. okt. 2014

Om udviklingen i den danske samfundsmodel, den voksende segregering og skæve økonomiske udvikling i samfundet. For politikere, debattører og andre samfunds- og politisk interesserede. Også anvendelig i uddannelsesmæssig sammenhæng.

Bogen analyserer på baggrund af en stort datamateriale udviklingen i det danske samfund i de seneste år med en voksende ulighed mellem de forskellige klasser. Bogen er forsynet med mange tabeller og diagrammer. De fem forfattere har alle stor indsigt i samfundsforskning og har tidligere beskæftiget sig med problemstillingen.

Bogen er ikke svært tilgængelig, men kræver dog et indblik i samfundsmæssige analyser. Den er et vigtigt og fagligt velfunderet partsindlæg i den offentlige debat, hvor den på baggrund af veldokumenterede analyser tager et opgør med de seneste års udvikling i det danske samfund, hvor ulighed og utryghed vokser. Den retter samtidig en hård kritik mod det etablerede politiske system, som mangler en erkendelse af og en vilje til at gøre noget alvorligt ved problemerne.

Bogen ligger i forlængelse af Det danske klassesamfund, og ca. 1/3 af indholdet svarer til denne. Tekst og datamateriale er overvejende nyt.


Jyllands-posten

d. 22. nov. 2014

af

af

Dennis Nørmark

d. 22. nov. 2014


Danske kommuner

Årg. 45, nr. 29 (2014)

af

af

Tom Ekeroth

Årg. 45, nr. 29 (2014)