Bøger / skønlitteratur / roman

Kød og blod


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Dicte er stadig mærket af en voldtægt, da hun og hendes søn Peter Boutrup indblandes i en række mord på unge piger på kollegier i Århus. På mordstederne finder politiet spor af ulve.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2014

af

af

Jette Landberg

d. 28. maj 2014

Henvender sig til Egholms faste fanskare, idet det absolut er en fordel at have læst de øvrige 7 bind i serien om Dicte for at kunne følge med i personernes ret indviklede forhold. Seriens første bind var ren femikrimi, men efter at Dictes bortadopterede søn Peter Boutrup har sneget sig ind, vil mænd også kunne læse med.

Dette er 8. bind i serien med journalisten Dicte, der altid roder sig ind i politiets sager. I de senere bind har Dictes søn Peter med den blandede fortid også fået en fremtrædende rolle, hvilket nuancerer serien, så der ikke er for meget venindefnidder. Persongalleriet er det vanlige med Dictes veninder, politimanden Wagner og Dictes højgravide datter Rose. Denne gang er det især Peter og hunden Kaj, der anklages i en sag om et mord på en kollegiepige. Et ud af tre kvindemord og voldtægter der hærger Aarhus. Plottet omfatter også ulve og opdræt af ulvehunde. Dicte er stadig mærket af voldtægten i sidste bind, hun har sagt op som journalist og arbejder med at skrive en bog om voldtægtsofre. Elsebeth Egholms serie er også forlæg for TV2's serie "Dicte", der starter en ny sæson til efteråret.

Det er nærliggende at sammenligne med en anden dansk, kvindelig krimiforfatter Sarah Blædel, der med bøgerne om kriminalkommissær Louise Rick skriver lidt i samme genre, også med helt aktuelle temaer.

Egholm er altid læseværdig, blot synes jeg at der ind imellem er for mange referencer til personernes fortid, så meget at det næsten kan skygge lidt for plottet.


litteratursiden.dk

d. 1. juli 2014

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 1. juli 2014

Elsebeth Egholm retter en skarp kritik mod tidens krav om perfektion i denne hårrejsende gyser-krimi, hvor unge piger myrdes af en ulvemand . Kød og blod er ottende bog om journalisten Dicte Svendsen...


Berlingske tidende

d. 21. juni 2014

af

af

Merete Reinholdt

d. 21. juni 2014


Jyllands-posten

d. 21. juni 2014

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 21. juni 2014


Politiken

d. 15. juni 2014

af

af

Mette Højbjerg

d. 15. juni 2014


Weekendavisen

d. 4. juli 2014

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 4. juli 2014


Børsen

d. 13. juni 2014

af

af

Line Rasmussen

d. 13. juni 2014