Bøger / faglitteratur

Kom godt i gang med løb - og bliv ved! : en grundbog for begyndere


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2011

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 7. nov. 2011

Løb er blevet en uundværlig del af hverdagen for forfatteren, og han har skrevet denne bog for at give sin glæde ved løb videre til andre - her specielt voksne nybegyndere og andre voksne, som har løbet, men som er stoppet. Bogen er også velegnet til de mange trænere rundt omkring, som træner nybegyndere - og det er rigtig mange.

Søren Hjerrild Mikkelsen har løb som et af sine vigtigste arbejdsområder i DGI, desuden holder han foredrag om løb, og han arbejder med at uddanne løbetrænere så han har stor erfaring med de problemer, nye løbere står over for. En vigtig ting for nybegyndere er at have et godt udgangspunkt i forhold til motivation, så her er listet mange gode grunde til at komme gang, og lige så vigtigt - bevare motivationen. Her er afsnit om udstyr, mad og drikke, træningsprogrammer, opvarmning, typiske løbeskader hos begyndere - ja kort sagt alt hvad en nybegynder kan finde på, at spørge om. Bogen slutter med interviews med 12 løbere, og disse interviews giver bogen et godt miks af teori og erfaringer fra det virkelige løbeliv.

Vi har en del bøger om løb for nybegyndere, bl.a. Løbeskolen, 2007 og Løberens nye håndbog, 2009.

Selv om vi har andet om emnet, er jeg sikker på, at denne bog vil tiltale nybegyndere, og løbere, som er lige startet, fordi den på en god måde giver svar på de mange spørgsmål, som nybegyndere typisk har. Forfatteren lover ingen garantier ved at følge anbefalingerne i bogen, men i hvert fald giver den nybegynderen større chance for at få en god løbeoplevelse.