Bøger / faglitteratur

Kommunikationsstrategi for fattigrøve : effektiv positionering uden dyr reklame


Beskrivelse


Om hvordan man, uden markedsføringsbudget og markedsafdeling, kan markedsføre sin organisation eller forening så man bliver synlig i sin omverden.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2012

af

af

Jytte Bræmer

d. 8. maj 2012

Forfatteren angiver selv sin målgruppe som ledere i den offentlige sektor og det frivillige Danmark uden de store markedsføringsbudgetter.

Bogen omhandler ikke, som titlen kunne antyde, en række gratis og billige markedsføringsmetoder. Den beskriver derimod arbejdet med at få skabt en markedsføringsstrategi, processen og involveringen. Analyse af omverdenen og interessenter, fastlæggelse af kanaler og platforme, der skal anvendes samt et afsnit om, i hvilken form den skal præsenteres og ikke mindst kunsten at implementere og eksekvere. Det kunne i princippet også være en proces i store private virksomheder, men hele bogens grundtanke og røde tråd er, at det skal være virksomhedens grundfortællling, der skal bære kommunikationsstrategien. Gennem fortællingen mund til mund, intern kommunikation og kulturarbejde som basis for den eksterne kommunikation. Positionering i omverdenen er vigtigt at have fokus på, hvis det skal lykkes at trænge igennem i trængslen om opmærksomheden. En let tilgængelig håndbog, der beskriver trin for trin, hvordan man får skabt en kommunikationsstrategi uden hjælp fra dyre konsulenter.

Højbjerg Christensen: Når forretningen kommunikerer : topledelsens nye strategier, 2010 omhandler nogle af de samme temaer.

Nem og praktisk brugsbog om det at lave kommunikationsstrategi, når budgetterne er små.


Danske kommuner

Årg. 43, nr. 18 (2012)

af

af

Tom Ekeroth

Årg. 43, nr. 18 (2012)