Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kongens lænker


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fantasy. Nybloderen Mare Barrow er holdt fanget ved Sølvernes hof af drengekongen Maven. Imens ulmer oprørene i alle kroge. Den endelige krig er uundgåelig og Mare er i kongens lænker. Men hvor er den retmæssige konge og Mares kærlighed Cal?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. aug. 2017

af

af

Merete Trap

d. 24. aug. 2017

"Jeg er parat til at drage i krig for at finde en eller anden form for fred". Den ultimative krig mellem Sølvere og Røde er uundgåelig, og Mare Barrows er klar til kamp. 3. del af YA-fantasyserien "Red queen". For en bred målgruppe af unge og voksne læsere.

Mare Barrows er tilfangetaget hos Sølverne. Drengekongen Maven har overtaget tronen efter et oprør mod broderen Cal, som nu er på flugt. Maven tager Mare med ud på sin kroningsrejse, en rejse som har til formål at skabe en ny alliance med Sølændingene. Imens ulmer oprørene overalt og fra alle kanter, og en uundgåelig krig er under opsejling. Nu handler det om at finde en balance mellem Sølvere, Røde og Nyblodere. Bogen har skiftende synsvinkler, men vi følger primært Mare. Serien er i gang med at blive filmatiseret.

Lige på og hårdt. 3. del fortsætter hvor 2. del slap, og navne, huse, konger og riger flyver om ørerne på læseren. Men når først dette er på plads, venter der en fed læseoplevelse. Bogens tematikker er yderst sammenlignelige og relevante med vor tids, hvor magtkampe, manipulation og magtmisbrug er på dagsordenen. Ingen er "kun gode" og ingen er "kun onde", hvilket skaber et ekstra udfordrende lag i bogen. Der er også plads til kompliceret kærlighed på tværs af race og tilhørsforhold.

Passer fint i YA-fantasy genren, og kan fx sammenlignes med serien "En Legend-roman" af Marie Lu. Serien trækker også referencer til R. R. Martins " Game of Thrones".


litteratursiden.dk

d. 20. juni 2019

af

af

Pia Bechmann

d. 20. juni 2019

Tredje bind i serien om oprøreren Mare Barrows er Game of Thrones værdig underholdning, hvor troskab og blodsbånd bliver testet til det yderste. Lynpigen Mare Barrow bliver holdt fanget af Prins Maven...