Bøger / skønlitteratur / roman

Kontrapunkt


Beskrivelse


Roman om at miste et voksent barn. Hovedpersonen bearbejder sin sorg over en mistet datter ved selv at gennemspille Bachs 30 Goldbergvariationer.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2010

af

af

Henrik H Pedersen

d. 30. sep. 2010

En bog som kan bruges i forbindelse med sorgbearbejdelse. Målgruppen er desuden kvindelige romanlæsere, omkring psykologiske emner, over en bred kam. Bogens store omdrejningspunkt omkring Bachs Goldberg-variationer vil desuden fange læsere af såkaldte "musik-romaner".

Anna Enquist (f. 1945), populær forfatter i Holland, er tidligere udkommet på dansk med romanen Mesterværket, 1999. Hun står bag flere anmelderroste romaner som endnu ikke er udkommet på dansk. Anna Enquist er desuden koncertpianist og har studeret psykologi, hvilket kan læses i Kontrapunkt. Anna Enquist mistede sin datter i en ulykke ligesom romanens hovedperson. Hovedpersonen, en kvinde, bruger Bachs Goldberg-variationer i sin sorg-bearbejdelse. Akkurat som Bach selv der komponerede dette værk i sorg over tabet af sin søn. Romanens hovedperson spiller sig gennem de 30 variationer samtidig med historien om datteren, opvæksten og ulykken afdækkes.

Der findes en del såkaldte sorg-romaner, hvilket bl.a. kan læses på litteratursiden.dk. Enquists roman har især musikken og et voksen datter-mor forhold som vinkel.

Rørende, dæmpet og intens roman som Goldbergvariationerne selv. En roman som rækker ud over det private og kan læses af en bred skare af især kvindelige læsere. Ikke nødvendigvis en musik-nørd roman, men læseren vil hurtigt fange den alment menneskelige psykologiske vinkel.


Berlingske tidende

d. 5. nov. 2010

af

af

Else Cornelius

d. 5. nov. 2010Informationer og udgaver