Bøger / faglitteratur

Koranens dilemma : hvorfor er Koranen ikke en hellig bog? : et oplæg til debat og eftertanke. Bind 1 : Sociologisk


Beskrivelse


Kritisk blik på koranen som hellig bog.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2019

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 18. nov. 2019

Er koranen et helligt skrift, eller et teologisk makværk? Er koranen taget som gidsel af de mest yderliggående kræfter i islam, eller er islam i sin grundvold en religiøst drevet totalitær politisk ideologi? Her gives et kritisk blik på koranen som hellig bog. Til interesserede i debatten om islam.

Debat- og studiebog om koranen som helligskrift. Bogen stiller spørgsmålstegn ved betydningen af koranens indhold og oprindelse. Bogen er opdelt i to hoveddele, hvor første del belyser begrebet underkastelse i islam, ved at se på en række sædvaner og forskrifter, med særlig opmærksomhed på islams syn på kvinder og ægteskab. Hertil ses der på koranens oprindelse og udvikling. Anden del består af en række kritiske spørgsmål til en række dogmer, påbud og regler i koranen, som enten opfattes som moralsk og etisk forkastelige eller modsigelsesfulde. Sidst er et appendiks med spørgsmål til gruppearbejde til hvert kapitel.

Bogen er særdeles kritisk overfor islam, og det lægges der ikke skjul på. Mange vil nok opfatte den som lovligt polemisk. Det er dog ikke en religionskritisk bog som sådan og ikke en kritik af muslimer som mennesker. Den forskel er vigtig, og tonen i bogen er sober, og forfatterne har sine kilder i orden.

Andre kritiske bøger om koranen er bl.a. Et essay om Koranens magtIslam - den ellevte landeplageIslam og Islam - den ellevte landeplage. Omvendt giver fx Tønnsens Islam et forsvar for koranens fredelige hensigterAndre kritiske bøger om koranen er bl.a. Et essay om Koranens magt og . Omvendt giver fx Tønnsens Islam et forsvar for koranens fredelige hensigterAndre kritiske bøger om koranen er bl.a. Et essay om Koranens magt og - den ellevte landeplage. Omvendt giver fx Tønnsens et forsvar for koranens fredelige hensigter.


Kristeligt dagblad

d. 6. dec. 2019

af

af

Steen Skovsgaard

d. 6. dec. 2019