Bøger / faglitteratur

Kræft er ikke en sygdom! : det er en overlevelsesmekanisme


Beskrivelse


Kontroversiel bog om kræft, henvendt til alle med interesse for alternativ behandling. Bogen er et stærkt kritisk opgør med den konventionelle behandling, som hævdes langt mere livsfarlig end selve sygdommen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. nov. 2020

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 9. nov. 2020

Kontroversiel bog om kræft, henvendt til alle med interesse for alternativ behandling. Bogen er et stærkt kritisk opgør med den konventionelle behandling, som hævdes langt mere livsfarlig end selve sygdommen.

Forfatteren var alternativ behandler. Hans påstand er, at kræft altid skyldes en toksisk tilstand, der dræner kroppen for energi, ligesom fx forkølelse er det. Altså ikke en sygdom, men et symptom, fx udløst af stimulanser, følelsesmæssige traumer, væskemangel eller for lidt sollys. Konventionel kræftbehandling frarådes kraftigt, i stedet anbefales en alternativ livsstil med fx særlige teer, kunsthealing m.v. Bogen gør op med det etablerede sundhedssystem og påpeger den alternative forsknings vanskelige kår.

Interessant og tankevækkende læsning, men selv om forfatteren kommer ind på mange aspekter og henviser til forskellige fagpersoner, angives kilder kun sporadisk, og mange af forfatterens kontroversielle påstande står dermed udokumenterede. Mest markant er nok påstanden om at kun 3% overlever konventionel kræftbehandling, mens 100% ville overleve med bogens alternative anbefalinger.

2. udgave af Kræft er ikke nogen sygdom!Medicin-slave eller ernærings-klogSandheden om kræft, helt omskrevet og udvidet med 97 sider. Andre kritiske bøger om lægevidenskabens behandlingstilbud er fx Medicin-slave eller ernærings-klog og Sandheden om kræft. Sygdom som toksisk reaktion beskrives også i bøger om antiinflammatorisk kost og livsstil2. udgave af Kræft er ikke nogen sygdom!, helt omskrevet og udvidet med 97 sider. Andre kritiske bøger om lægevidenskabens behandlingstilbud er fx og Sandheden om kræft. Sygdom som toksisk reaktion beskrives også i bøger om antiinflammatorisk kost og livsstil2. udgave af Kræft er ikke nogen sygdom!, helt omskrevet og udvidet med 97 sider. Andre kritiske bøger om lægevidenskabens behandlingstilbud er fx Medicin-slave eller ernærings-klog og . Sygdom som toksisk reaktion beskrives også i bøger om antiinflammatorisk kost og livsstil.