Bøger / faglitteratur

Kriger på mountainbike


Beskrivelse


En personlig beretning om at køre mountainbike og om at træne sig op til og gennemføre 3 krævende cykelløb på mountainbike på 5 måneder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. dec. 2014

af

af

Henrik H Pedersen

d. 9. dec. 2014

Til voksne læsere om cykelmotion og mountainbike. Især til let øvede og rutinerede mountainbikere.

Igennem tyve kapitler kommer Nis Jacob rundt om mange aspekter af det at køre mountainbike. En personlig fortælling om at træne op til løb og at presse sig selv til det yderste. Især har forfatteren fokus på begrebet "flow", som handler om det mentale overskud og hvordan man bruger det positivt til træning og løb. Gennem bogen følger man forfatteren som gennemfører tre store mountainbikeløb på højt niveau, et 12 timers løb ved Ledreborg og to marathoncykelløb i Roskilde og Hillerød. Bogen, som er skrevet i dagbogsstil, er fuld af store farvefotos fra mountainbiking i skoven. Nis Jacob (f. 1961) er især kendt for at have udgivet flere spændingsromaner siden debuten i 1999.

Bogen er for rutinerede ryttere som kender det tekniske og delvis indforståede sprog indenfor sporten. Den har sin styrke i beskrivelsen af det mentale og psykologiske element indenfor sporten.

Især relevant at sammenligne med MtbMountain bike og Mountain bike som kommer længere rundt om emnet for især nybegynderenIsær relevant at sammenligne med Mtb og som kommer længere rundt om emnet for især nybegynderen.