Bøger / skønlitteratur / roman

Kvinden med dødsmasken


Beskrivelse


Krimi. En maskeret morder slår til mod medlemmer af den gamle CIA-gruppering Tupilak. Den unge inuitkvinde Tupaarnaq er forsvundet og bliver hurtigt hovedmistænkt.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. aug. 2019

af

af

Jens Rasmussen

d. 9. aug. 2019

3. del af den grønlandske krimiserie om Matthew Cave og Tupaarnaq. En maskeret morder slår til mod medlemmer af den gamle CIA-gruppering "Tupilak". Tupaarnaq er forsvundet og bliver hurtigt hovedmistænkt. Til en bred gruppe af krimilæsere.

Ved de gamle nordboruiner ved Sandnæs bliver færingen Bardur fundet død i en brønd. Kort efter bliver Matthews nyfundne far dræbt på sygehuset i Nuuk af en kvinde med en uhyggelig dødsmaske. Begge ofre var medlemmer af CIA-gruppen "Tupilak", som omkring 1990 lavede kulderesistensforsøg på mennesker. Matthews kæreste, Tupaarnaq, har været forsvundet siden begivenhederne ved Færingehavn. Pga. hendes drabsdom som 15-årig og hendes usædvanlige evner bliver hun derfor hurtigt mistænkt for at være Qivittoq, et fortabt menneske som har opgivet sin tilværelse for at få hævn.

Superspændende, aktuel krimi som både kommer tæt på det grønlandske samfund og internationale magtkampe. Mads Peder Nordbo beskriver fremragende Grønland som den nye frontzone mellem USA, Rusland og Kina, hvor både den danske overhøjhed og det grønlandske hjemmestyre er under pres. Mordraten er høj og kombinationen af familier i opløsning og militære hemmeligheder er dødbringende. Persongalleriet er stort men alligevel velbeskrevet. Ikke kun hovedpersonerne men også bifigurerne virker troværdige.

Kan umiddelbart sammenlignes med Stieg Larssons Millennium-serie. Frosne beviser er en anden aktuel krimi fra Grønland.


litteratursiden.dk

d. 13. dec. 2019

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 13. dec. 2019

Tredje bind af Mads Peder Nordbos suveræne arktiske trilogi afrundes på fornemste vis. Forfatteren demonstrerer stort kendskab og kærlighed til Grønland. For år tilbage rejste hovedpersonen, journalis...


Jyllands-posten

d. 21. sep. 2019

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 21. sep. 2019