Bøger / skønlitteratur / roman

Kvinderne på slottet


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Efter et mordforsøg på Hitler, bliver Marianne von Lingenfels mand henrettet. I 1945 indfrier hun sit løfte til sin mand og åbner slottets døre for to andre enker og deres børn, men der er mange hemmeligheder mellem kvinderne.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. maj 2017

af

af

Stine Grabas

d. 9. maj 2017

Efter et mordforsøg på Hitler, bliver Marianne von Lingenfels mand henrettet. Hun kæmper for det gode og tager sig af andre efterladte, men der er mange hemmeligheder mellem kvinderne. For læsere af historiske romaner med fokus på familien og hvad krig kan gøre ved mennesker.

Marianne von Lingenfels er enke efter en modstandsmand, som blev henrettet efter et mordforsøg på Hitler. Sammen med sine børn bor hun på familiens slot, som førhen var stedet for Tysklands overklasse. Marianne lover, at hvis noget går galt, vil hun sørge for de andre modstandsmænds koner og børn. Hun kommer i kontakt med to andre enker og inviterer dem og børnene til at bo på slottet sammen med hende. Mange hemmeligheder ulmer i baggrunden og det er en svær tid for tyskere. Historien springer i tid og foregår i tiden før 2. verdenskrig, under og efter krigen. Jessica Shattuck har tidligere skrevet to romaner, dette er hendes første på dansk.

En gribende og velskrevet fortælling om efterladte kvinder i en tid, hvor det er svært at vide, hvem man kan stole på. Kvindernes skæbner virker troværdige og man bliver hurtigt fanget af historien. En god solid roman, der absolut har sine læsere.

Hvad angår emne minder den om Pigen fra Stettin og ellers kan man læse om virkelige beretninger fra hustruer til modstandsfolk i Oprørets enkerPigen fra Stettin. Del 1Oprørets enkerHvad angår emne minder den om Pigen fra Stettin og ellers kan man læse om virkelige beretninger fra hustruer til modstandsfolk i .


litteratursiden.dk

d. 14. juni 2017

af

af

Rikke Bødker

d. 14. juni 2017

Medrivende historisk fiktion om tre kvinders kamp for overlevelse i Nazi-Tyskland. Under optakten til 2. verdenskrig mødes en gruppe intellektuelle på et gammelt slot. Her har de gode samtaler, særlig...