Bøger / faglitteratur

Læringsdesign - i et multimodalt perspektiv


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. apr. 2012

af

af

Hans-Christian Uth

d. 27. apr. 2012

For lærerstuderende, lærere under videreuddannelse, seminarielærere samt forskere inden for feltet didaktik. Bogen er ikke let tilgængelig, og en samlet læsning må anbefales.

Bogens intention er at rokke ved de vedtagne sandheder omkring de tre dominerende teoridannelser: behaviorismen, konstruktivismen og socialkonstruktionismen. Det nødvendiggør et nyt sprog og en række nye begreber, som præsenteres i bogens første kapitel. Det gælder blandt andet design- og multimodalitetsbegrebet som de helt centrale - men også en lang række andre. Bogens andet kapitel behandler læringsressourcer forstået som læringsrum og læringsmiljøer. De følgende kapitler behandler hhv. design for læring og design i læring: Design som indramning, repræsentationsformer og videnspraktikker og design som deltagelse og tegnskabende aktivitet. Bogens afsluttende kapitel behandler problemerne med bedømmelse af læring og udvikling. Alle kapitler er forsynet med noter og bogen rummer en omfattende international litteraturliste. Bogen er forsynet med en del illustrationer, diagrammer og praksiseksempler, som er med til at gøre det tunge stof lidt lettere tilgængeligt. Indholdsfortegnelse og stikordsregister gør det muligt at finde specifikke delemner.

Bogen er enestående, da den sætter en helt ny begrebsramme omkring teorier om læring. En del af de behandlede begreber kan findes anvendt andre steder, men ikke samlet som et teoretisk hele.

Ambitiøs og meget væsentlig udgivelse, som sætter nye perspektiver på læringsopfattelser.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 1. juni 2012

af

af

Mette Schousboe

d. 1. juni 2012