Bøger / faglitteratur / erindringer

Langt væk fra himlen : en ung enkes fortælling om at miste


Beskrivelse


Forfatterens (f. 1981) personlige beretning om sin mands kræftsygdom og død, og om de kaotiske følelser, der følger som nærmeste pårørende til en kræftramt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2015

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 19. okt. 2015

Anna og Thomas venter barn, og deres fremtid ser lys og lykkelig ud. Men Thomas bliver syg og får konstateret kræft. En personlig og ærlig bog om at miste. For læsere, som er pårørende eller som selv har mistet nærtstående personer.

Anna Tangmose Larsen fortæller i fire afsnit om sit liv med Thomas, om hans sygdom og død og om perioden efter. Thomas bliver indlagt på sygehuset på grund af stærke mavesmerter, og det viser sig, at han har kræft i tyktarmen. Han bliver opereret, og så følger en periode fyldt med usikkerhed, et hospitalsvæsen, som ikke lever op til forventningerne, scanninger, som de må rykke for og indkaldelser til operation, som ikke kommer. Thomas bliver erklæret rask, men kræften kommer tilbage og så går det stærkt. Forfatteren fortæller om Thomas' sidste tid om hans død, begravelse og om hvordan det er at leve videre uden ham.

Anne Tangmose Larsen fortæller åbent og ærligt om hvordan det er have en dødssyg mand. Det er en bog, det er svært ikke at blive grebet af, fordi hun er så ærlig omkring sine følelser og tanker. Bogen er velskrevet, og det er en meget personlig bog uden at den er for privat.

Så er Thomas vækVi ses i morgen er også en personlig beretning om at miste sin ægtefælle, her dog efter et meget kort sygdomsforløb. Af andre pårørendes beretninger er der fx også Vi ses i morgenSå er Thomas væk er også en personlig beretning om at miste sin ægtefælle, her dog efter et meget kort sygdomsforløb. Af andre pårørendes beretninger er der fx også .