Bøger / faglitteratur til børn / sygehistorier

Mellem liv og død


Beskrivelse


Forfatteren fortæller i en personlig beretning om sin kamp mod kræften fra hun som 16-årig blev syg, over 3 år med fejldiagnoser og afvisninger fra lægernes side, til hun nu er kommet godt i gang med behandlingen og har fået livsmodet tilbage.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. apr. 2002

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 9. apr. 2002

"This is my life, this is my time". En gribende, rørende og meget personlig beretning af den 16-årige Tinas kamp mod kræften, skrevet af Tina selv. En bog som stilller mange spørgsmål og sætter mange tanker i gang hos læseren. Da Tina er 16 år, bliver hun syg; lægerne kan ikke finde ud af hvad hun fejler, og hun bliver sendt hjem med den besked, at hun er psykisk ude af balance. Der går tre år, før en læge finder ud af, at hun har kræft. Nu starter en lang kamp for at overleve, med pinefulde og opslidende behandlinger. Samtidig med kampen for at overleve er der også kampen for at holde sammen på livet med venner, familie og hverdagen. Forældrenes og broren Torbens reaktioner står også stærkt og troværdigt. Sproget er enkelt og flydende. Bogen er stærk læsning, og kommer helt ind under huden på læseren. Den velskrevne personlige beretning rammer også stærkt, netop fordi hovedpersonen er så ung og så tidligt udsættes for så barsk en modningsproces. Heldigvis er der håb i bogens slutning. En bog til unge fra 13 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 9. apr. 2002

af

af

Ingrid Martlev (skole)

d. 9. apr. 2002

Denne bog er forfatterens beskrivelse af sit lange smertefulde sygdomsforløb, der startede som hududslet og kraftig kløe, som det tog diverse læger og hospitaler 3 år om at tage alvorligt, inden Tina endelig fik diagnosen: Kræft. Læseren følger Tine fra hun er 16 til hun er 19 gennem alle sygdommens ubehagelige faser og smertefulde behandlinger, indtil hun som 19-årig får bugt med sygdommen og når sit drømmemål, at gense Rhodos. Bogen er skrevet med Tina som jegfortæller. Det er en lang beskrivelse fyldt med galgenhumor og megen bitterhed i forhold til "systemet", især en del af lægestanden. Der er ingen miljøbeskrivelser, meget få personlige reflektioner, og bogens øvrige personer er kun navne. Den virker som én lang opremsning i et klichéfyldt sprog uden nuancer. Bogen har ingen umiddelbar relevans i forbindelse med undervisningen. Kan læses fra 13 år.


Efterskolen

Årg. 35, nr. 18 (2003)

af

af

Bodil Christensen

Årg. 35, nr. 18 (2003)