Bøger / skønlitteratur / roman

Levende og døde i Winsford


Beskrivelse


Den midaldrende svenske tv-vært Maria er flygtet til Winsford i det sydvestlige England. Hun er drevet på flugt af en dramatisk begivenhed og har ændret sit navn. På heden sker uhyggelige ting, og Maria må lægge en plan, for måske er der en, der leder efter hende.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. aug. 2014

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 6. aug. 2014

Henvender sig til læsere af velskrevne romaner, hvor en langsomt opbygget spænding kombineres med et psykologisk kvindeportræt og fine naturbeskrivelser.

Håkan Nesser er kendt for sine to krimiserier om Van Veeteren og Barbarotti. Denne roman er snarere en psykologisk spændingsbog. For kort tid siden var den kendte svenske tv-vært Maria på vej til Marokko med sin mand forfatteren Martin Holinek. Nu har hun indlogeret sig i et hus på heden i det sydvestlige England sammen med hunden Castor. Tidligt står det klart, at en dramatisk begivenhed har drevet hende på flugt. Maria dykker ned i fortiden gennem Martins dagbogsnotater fra deres ungdom og gennem egne erindringer. Kombineret hermed berettes om hverdagen, der mest består af vandreture på heden og middage på den lokale pub. En række uhyggelige hændelser bygger langsomt spændingen op, Maria føler sig forfulgt og tvinges til at lægge en plan. Undervejs bliver der også plads til en kærlighedshistorie og fine naturbeskrivelser. Selv om læseren efterlades med flere uafklarede spørgsmål, så er helhedsindtrykket en velskrevet helstøbt psykologisk roman om en kvinde i krise.

Af andre nordiske forfattere til psykologiske spændingsbøger kan nævnes Karin Fossum og Maria Ernestam. Stil og stemning får mig også til at tænke på engelske klassikere som Stormfulde højder.

Velskrevet roman, hvor en langsomt stigende spændingskurve kombineres med gode naturbeskrivelser og et fint psykologisk portræt af en kvinde i krise.


litteratursiden.dk

d. 11. okt. 2014

af

af

Marit E. Haugaard

d. 11. okt. 2014

En ny roman fra Håkan Nessers hånd er altid imødeset med forventning, og her kan man glæde sig til nogle herlige timer i selskab med Maria, der ud over sin hund har selskab af en række bekymringer En ...


Politiken

d. 25. aug. 2014

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 25. aug. 2014


Jyllands-posten

d. 1. nov. 2014

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 1. nov. 2014


Berlingske tidende

d. 30. aug. 2014

af

af

Merete Reinhold

d. 30. aug. 2014


Weekendavisen

d. 22. aug. 2014

af

af

Bo Bjørnvig

d. 22. aug. 2014


Børsen

d. 15. aug. 2014

af

af

Line Rasmussen

d. 15. aug. 2014