Bøger / skønlitteratur til børn / gys

Linedanserens hus


Beskrivelse


11-årige Frederikke og hendes forældre holder ferie på en græsk ø. Frederikke savner sin veninde. Men så møder hun en sød, græsk dreng på stranden og et spøgelse på sit værelse.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 1999

af

af

Birgit Hald

d. 3. sep. 1999

Linedanserens hus er en rigtig dejlig roman der kan bruges til såvel oplæsning fra 8 år som selvlæsning fra ca. 10 år. Den helt rigtige blanding af romantik og gys vil specielt tiltale pigerne der vil have meget let ved at identificere sig med den ca.11-årige hovedperson, Frederikke. Romanen er skrevet i et godt, letlæst sprog, og teksten er sat med masser af luft på siderne. Person- og miljøbeskrivelserne er overbevisende og understøttes fint af Bente Bechs meget rammende og stemningsskabende stregtegninger. Frederikke er på ferie med sine forældre på en græsk ø. De bor i et stort, gammelt hus, og hver nat dukker et spøgelse op i Frederikkes værelse. Hun bliver meget forskrækket men opdager efterhånden den romantiske og sørgelige baggrund for spøgeriet. Da hun finder en måde at hjælpe den døde linedanserinde på, holder spøgeriet op. Samtidig oplever Frederikke også selv lidt romantik i form af den jævnaldrende Kimon der er rigtig sød og helt anderledes end de barnlige drenge hjemme i klassen. Forsidens tegning af den fantastiske udsigt over det blå hav fra huset signalerer udmærket indholdet. Irene Pedersen kendes i børnebiblioteket fra Løvendals galej (1990) og Regndans (1994).


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 1999

af

af

Lars Damm Jensen (skole)

d. 3. sep. 1999

Sød lille kærlighedshistorie fra det sommerhede Grækenland om den første spirende forelskelse iblandet en spøgelseshistorie. Frederikke på 11-12 år er med sine forældre på ferie på en græsk ø, og de er indlogeret i det såkaldte spøgelseshus. Her har engang boet en linedanserinde, der faldt ned. Hun sidder nu forladt under 1. Verdenskrig og venter på brev fra sin elskede Kimon, der er i krig. Hun dør imidlertid før hans breve når frem. Linedanseren går igen og Frederikke får givet hende evig hvile, da hun finder brevene og giver hende dem. Sideløbende hermed forelsker hun sig i den jævnaldrende Kimon, og de to børn hygger sig gevaldigt sammen trods sprogvanskeligheder. Persontegningen af Frederikke er enkel og levende. Læseren har let ved at identificere sig med hende og hendes følelser, og også drengen Kimon står fint frem. Ideen med de to sammenflettede historier er god og godt fortalt i et sprog, der i indhold og tone rammer målgruppen, piger i 4.-6. klasse. Satsen er åben og af og til brudt af enkelte stregtegninger. Til fritid og fornøjelse.


Berlingske tidende

d. 8. jan. 2000

af

af

Eva Glistrup

d. 8. jan. 2000