Bøger / faglitteratur / erindringer


Beskrivelse


En samtale mellem de to ungdomsvenner Jens Erik Lund (f. 1946) og Erik Østenkjær (f. 1948) der efter 40 års adskillelse mødes igen og udveksler erindringer og holdninger samt refleksioner over livet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. apr. 2013

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 4. apr. 2013

Primært til læsere af det mandlige køn (+45). Lidt kedelig forside, men god bagsidetekst med anbefalinger af bl.a. Lars Lilholt og Peter Belli.

To mænd i deres bedste alder mødes efter mere end 40 års adskillelse. Det er præmissen i denne lidt anderledes samtalebog, med musiker/tegner Jens Erik Lund (f. 1946), og Erik Østenkjær (f. 1948) som til daglig arbejder som mental træner, og har udgivet flere bøger om emnet. Sammen får de to venner vendt og drejet ting som mobiltelefoner, politik, religion, ADHD diagnoser, uforklarlige oplevelser, kvinder, og mange andre emner. Forfatterne sammenligner sig selv med de to vrisne gamle mænd fra Muppet Show, og netop den beskrivelse dækker godt bogens humoristiske tone og de måske lidt gammelkloge udfald (specielt afsnittet om kønsroller er forbudt læsning for rødstrømper). Centralt i bogen er dog beretningerne om den fælles barndom i Kolding, og de gode og dårlige hændelser som har gjort dem til de personer de er i dag. Her bliver stemningen mere reflekterende og melankolsk, dog hele tiden med humoren lurende under overfladen. Bogen er velskrevet og let at læse.

Kan vel bedst beskrives som en blanding af en samtalebog á la Fugls Er vi de eneste normale her?, 2008 og Håndbog for halvgamle mænd, 2010.

Man behøver ikke nødvendigvis at være enig med forfatterne for at få fornøjelse af denne humoristiske erindrings/samtalebog. For nogle vil bogens lidt "i gamle dage var det meget bedre" dog helt sikkert være for meget.