Bøger / faglitteratur

Løb hurtigt længere


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. jan. 2011

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 31. jan. 2011

Undertitlen fortæller klart hvem bogens målgruppe er: langdistanceløbere på alle niveauer, lige fra nybegynderen til den erfarne maratonløber.

Sean Fishpool og Sean Keogh er begge erfarne maratonløbere. Formålet med bogen er at guide løbere til at komme i gang med at løbe, at forbedre sig og holde motivationen. Her er gode råd om, hvordan man kommer i gang, om udstyr, om kost, men størstedelen af bogen består af 6 træningsprogrammer på forskellige niveauer. Fra et begynderniveau, som fortæller hvordan man kan komme i gang med at løbe 30 minutter uden stop, over et maratonprogram for løbere, der træner regelmæssigt til den erfarne løber, som ønsker en god sluttid på en 10 km rute eller maraton. Bogen afsluttes med en løbedagbog til 6 uger, hvor man selv kan skrive sine resultater ind. Bogen er skrevet i et let forståeligt sprog, og den er let at gå til.

I 2003 udkom Langdistanceløb : en træningshåndbog for langdistanceløbere på ethvert niveau af Sean Fishpool. Denne nye bog virker mest som en udvidet udgave, der er ny oversætter, så de sproglige formuleringer er lidt anderledes, men alt i alt er der meget genbrug, træningsprogrammerne og mange af illustrationerne er de samme. Der er omtale af nyt løbeudstyr i forhold til bogen fra 2003, og løbedagbogen er også kommet til. Løbebøger med gode råd og træningsprogrammer har vi mange af i forvejen, bl.a. Elsk at løbe - med maratonbogen, 2010.

En bog, der supplerer de mange bøger vi har om løbetræning, men som egentlig ikke bringer så meget nyt.