Bøger / faglitteratur

Ludermanifestet


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


De tre fjerdebølgefeminister, kendt fra DR's radioprogram, fra de sociale medier og fra kønsdebatten, tager i dette manifest ordet "luder" tilbage, for at befri kvinder fra at skamme sig over deres krop og seksualitet.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2017

af

af

Kirstine Hagen Thomasen

d. 30. okt. 2017

Rapkæftet kampskrift for både fjerdebølgefeminister og andre interesserede.

De tre unge kvindelige forfattere, der er kendt fra et podcast på DR, fra de sociale medier og fra kønsdebatten i det hele taget, påtager sig i dette manifest at reclaime ordet luder. De vil med andre ord fratage andre, mænd som kvinder, muligheden for at få en kvinde til at skamme sig over sin krop, sin seksualitet eller sin optagethed af eget udseende ved at udråbe hende til "luder". Bogen og dens forside er illustreret med billeder af de tre forfattere stylet i provokerende og afslørende outfits.

"Ludermanifestets" budskab og æstetik vil provokere nogle læsere voldsomt - hvilket nok til dels er meningen - mens andre vil finde det befriende og ærligt. Teksten stritter lidt nogle steder, og det vil være en fordel for læsningen at have kendskab til de tre kvinder i forvejen. Ikke desto mindre er der tale på et friskt og meget personligt indspark i en vigtig og aktuel debat.

Det bramfrie budskab kan sammenlignes med GennemblødtKvinde kend din kropElitefeministerne, den uforskrækkede tilgang til kroppen med nyeste udgave af Kvinde kend din krop og inddelingen af feminismen i fire bølger med Elitefeministerne. Bogen er dog i høj grad sin egenDet bramfrie budskab kan sammenlignes med Gennemblødt, den uforskrækkede tilgang til kroppen med nyeste udgave af og inddelingen af feminismen i fire bølger med Elitefeministerne. Bogen er dog i høj grad sin egenDet bramfrie budskab kan sammenlignes med Gennemblødt, den uforskrækkede tilgang til kroppen med nyeste udgave af Kvinde kend din krop og inddelingen af feminismen i fire bølger med . Bogen er dog i høj grad sin egen.


Jyllands-posten

d. 12. nov. 2017

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 12. nov. 2017


Berlingske tidende

d. 3. nov. 2017

af

af

Majbritt Maria Nielsen

d. 3. nov. 2017


Berlingske tidende

d. 3. nov. 2017

af

af

Søren Kassebeer

d. 3. nov. 2017