Bøger / faglitteratur / opskrifter

Lykken er chokolade


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


68 chokoladeopskrifter på kager, tærter, is, desserter, mousser, cookies, macarons, flødeboller m.m. Om chokoladens historie, et indblik i dens tilblivelse og en guide til chokoladesmagning.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2014

af

af

Stine Grabas

d. 24. feb. 2014

Alle med hang til chokolade, vil for alvor få mundvandet til at løbe med denne indbydende bog i hænderne. En del af opskrifterne er glutenfrie, så der er også lidt til allergikerne.

De to populære bloggere indenfor søde sager, har sammen udgivet en bog, hvor de med 34 forskellige hovedingredienser giver hver deres bud på en opskrift - med chokolade selvfølgelig. Opskrifterne er enkle, men der er også nogle der vil udfordre en ellers garvet husmor, og der er klassiske så vel som nye lækre dessertideer. Prøv fx chilitrøfler, hindbær popcakes, islagkage med nøddebund og granatæbleis eller hvid chokolademousse med citron og lakrids. Hvis kagerne smager lige så godt som de utallige billeder, er lykken gjort. Bogen er flot stillet op, og det er ren nydelse at læse om forfatterindernes tilbedelse af chokolade. Enkelte af opskrifterne kræver specielle ingredienser, men det bør ikke slå en ud. Lækker indpakket hardback bog med afsluttende register.

På det seneste er der udkommet mange bøger om chokolade, fx Vild med chokolade af Johansson, Chokolade af Meyer, Bojesens Sans for chokolade eller Chokoladefristelser af Heiberg for blot at nævne et lille udpluk.

Uden tvivl en virkelig lækker bog om chokolade, der vil låne sig selv ud. Indeholdende opskrifter, der både er enkle men også avancerede og som kommer hele vejen rundt i kage-, dessert-, mousse- samt småkageafdelingen. Lektøren her vil i hvert straks gå i gang med at bage.