Bøger / faglitteratur / kogebøger

Mad med flerårige grøntsager : inspiration til mangfoldig og smagfuld mad fra permakulturhaven


Beskrivelse


Inspiration og opskrifter til at dyrke og bruge flerårige grøntsager. For dig, der gerne vil dyrke mere grønt i haven eller gerne vil spise mere grønt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juni 2021

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 9. juni 2021

Inspiration og opskrifter til at dyrke og bruge flerårige grøntsager. For dig, der gerne vil dyrke mere grønt i haven eller gerne vil spise mere grønt.

Her får du 60 opskrifter, idéer til at bruge flerårige grøntsager i madlavningen, beskrivelse af 32 flerårige grøntsager med høstkalender, spiselige plantedele og smagsnuancer, og billeder af både planter og retter. Bogen starter med ca. 40 siders intro. Herefter følger: salater, skudgrøntsager, tilberedte bladgrøntsager, retter med kød og bønner, retter med korn og pasta, dip og kræs, fermentering, sødt og grønt, samt flerårige grøntsager. Bagest findes kilder og ressourcer samt et stikordsregister. Bogens tre forfattere er Tycho Holcomb der har erfaring i havebrug og grøntsagsproduktion og ejer firmaet Myrrhis, der arrangerer havebrugskurser og sælger spiselige planter. Karoline Nolsø Aaen, der er uddannet biolog og har firmaet Permakulturhaven, der bl.a. afholder kurser i permakultur og bæredygtighed, samt Thea Hestbjerg, der - sammen med sin kæreste - har firmaet Naturhus.dk med rådgivning om bæredygtige huse og livsstil.

Inspirerende og meget billedrig og informationsrig bog om at dyrke og bruge flerårige grøntsager. Den er både for begyndere og for dem, der allerede kender til flerårige grøntsager og permakultur.

Der findes flere nyere bøger om permakultur og flerårige grøntsager, bl.a. Den spiselige permahavePermakulturhaven og Permakulturhaven, som er af Tycho Holcomb og Karoline Nolsø AaenDer findes flere nyere bøger om permakultur og flerårige grøntsager, bl.a. Den spiselige permahave og , som er af Tycho Holcomb og Karoline Nolsø Aaen.