Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Magiske skatte


Beskrivelse


Troldmanden har gemt guldskålen godt, og det er svært for vennerne Gry, Fem og Koko at komme tæt på den. Da de nærmer sig, må de kæmpe mod deres værste frygt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. juli 2019

af

af

Stine Bille

d. 31. juli 2019

Gry sendes af himmelkongen til jorden for at løse en vigtig opgave. Her møder hun drengen Fem og aben Koko. Sammen skal de finde "Den gyldne skål", så regnen igen kan falde i landsbyen. To bøger for 8-12-årige.

De tre venner Gry, Fem og Koko er nået til "Den øde by". Her bor den onde troldmand, som har stjålet guldskålen. Han indsamler magiske ting, så han hele tiden kan forstærke sine magiske kræfter. Da Gry, Fem og Koko kommer til byen, kommer troldmandens to drager flyvende imod dem. De overlever kun fordi Grys ven Blæst kommer frem og jager dem væk med sin "blæst". Dette giver Gry og hendes venner modet til at lede videre og i den fjerde bog "Magiske skatte" forsøger de at finde hulen, hvor troldmanden gemmer sine skatte. Da de endelig finder den, er den godt bevogtet. Kan de komme forbi deres største frygt? "Den øde by" og "Magiske skatte" er forkortede og bearbejdede udgaver af tredje og fjerde del i fantasy-serien "Den gyldne skål". Bøgerne har lix 11.

Som de to første bøger i serien er bøgerne en vellykket lettere version af den velkendte serie. Personerne er troværdige og deres indbyrdes konflikter, og spændingen i historien holdes ved lige fra start til slut. De farverige illustrationer underbygger både stemningen og fortællingen.

Det er oplagt at læse de to første i serien Pigen fra himlenFanget af troldeDen sorte drage og Fanget af trolde, ellers er Den sorte drage en anden god mulighedDet er oplagt at læse de to første i serien Pigen fra himlen og , ellers er Den sorte drage en anden god mulighedDet er oplagt at læse de to første i serien Pigen fra himlen og Fanget af trolde, ellers er en anden god mulighed.