Bøger / skønlitteratur / roman

Magt og afmagt


Beskrivelse


Krimi. Journalisten Sabrina Fanø efterforsker mordene på nogle unge deltagere i reality-programmet "Dødsspillet". Samtidig sker der omvæltninger i Sabrinas privatliv. Omvæltninger, der får stor betydning for hendes fremtid.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 2014

af

af

Marion Tirsgaard

d. 25. nov. 2014

En seriemorder, der finder sine ofre blandt deltagerne i et reality-show. En britisk skuespiller, der researcher til en filmrolle og et dødsfald, der vender op og ned på alt. Sabrina Fanø får nok at se til i dette sidste bind i trilogien om den kvindelige journalist, der arbejder på en radiostation. Til læsere af femi-krimier.

Tredje og afsluttende bind om Sabrina Fanø, der efter mordet på sin halvbror i forrige bind Ansigtet i spejletHænges ej som druknes skal, har sagt ja til et barselsvikariat på radiostationens kriminalmagasin. Sammen med den britiske skuespiller Connor kommer Sabrina på sporet af en seriemorder, der er opfyldt af et stort had til unge kendisser, der har deltaget i reality-programmet "Dødsspillet". På privatfronten sker der samtidig store omvæltninger, der får betydning for Sabrinas liv. Forfatter er uddannet psykoterapeut og har selv arbejdet som studievært og producer på en lokalradio. Hun debuterede i 2006 med krimien Hænges ej som druknes skalTredje og afsluttende bind om Sabrina Fanø, der efter mordet på sin halvbror i forrige bind Ansigtet i spejlet, har sagt ja til et barselsvikariat på radiostationens kriminalmagasin. Sammen med den britiske skuespiller Connor kommer Sabrina på sporet af en seriemorder, der er opfyldt af et stort had til unge kendisser, der har deltaget i reality-programmet "Dødsspillet". På privatfronten sker der samtidig store omvæltninger, der får betydning for Sabrinas liv. Forfatter er uddannet psykoterapeut og har selv arbejdet som studievært og producer på en lokalradio. Hun debuterede i 2006 med krimien .

Trods et udmærket og klassisk seriemorderplot er bogen desværre ikke særlig vellykket. Personerne fremstår utroværdige i deres handlinger og tankesæt, og sproget virker underligt stift og kluntet.

Der findes andre krimier, hvor omdrejningspunktet som i denne er en kvindelig journalist, der efterforsker og opklarer mordsager. Både Egholms krimier om Dicte og Marklunds om Annika Bengtzon er bedre alternativer.