Bøger / skønlitteratur / roman

Når fanden banker på : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. Journalisten Sabrina Fanø er med en psykologveninde på kunst-kursus i Nordsjælland. Sabrina finder et gammelt barneskelet, og det følges op af både mord og mordforsøg, inden hun får afsløret mysteriet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj 2008

af

af

Beth Høst

d. 5. maj 2008

Bogen henvender sig til læsere af de mange krimier, der er udkommet de senere år, med en ung kvindelig journalist i hovedrollen, og den må også være henvendt til alle dem, der kan lide danske underholdningsromaner.

Forfatteren debuterede med: Hænges ej som druknes skal i 2006. I den assisterede en yngre kvindelig psykolog politiet ved en opklaring, i denne er det en yngre fraskilt kvindelig journalist, der er politiets kronvidne og mand på stedet, da der findes et barneskelet tæt ved et kursuscenter, og derefter både sker mordforsøg med gift og overfald. Hovedpersonen Sabrina er sammen med psykolog-veninden Margrete med på et wellness-kursus på en ombygget herregård. I rigtig mange detaljer åbenbares det lidt efter lidt, at en del af deltagerne har en fælles fortid omkring herregården en god snes år tidligere. Desværre er sproget sært usmidigt, figurerne og deres handlinger beskrives udefra, og der er forbløffende sprogfejl, fx er Sabrina "sygelig mistænkelig" istedet for "mistænksom" (s. 212 og igen s. 218) De tilstedeværende mænd tager noget af Sabrinas opmærksomhed, hun tiltrækkes af dem på skift, uden at det har nogen markant funktion i handlingen.

Opbygningen med et overskueligt antal på rollelisten samlet på en herregård ses også i Marklunds Primetime.

Den grundlæggende handlingside er acceptabel, men det kantede sprog hindrer en ubesværet læseoplevelse.


litteratursiden.dk

d. 9. juni 2008

af

af

Rikke Bødker

d. 9. juni 2008

Idyllen er i top, akvarelkurset er i gang, da billedet brydes ved fundet af et barnelig. Sabrina bliver chokeret, men stikker alligevel næsen frem og blander sig i opklaringen Romanen foregår på et we...