Bøger / skønlitteratur / roman

Magten


Beskrivelse


Henrik VIII har været konge i 26 år men har endnu ikke fået den eftertragtede søn. Han har ladet sig skille fra Katharina af Aragonien og har giftet sig med Anne Boleyn og har således pådraget sig den katolske kirkes vrede. Kongens sekretær Cromwell kæmper for at rede trådene ud både for sig selv og for kongen, der nu overvejer en ny dronning, Jane Seymour.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. mar. 2013

af

af

Jette Landberg

d. 15. mar. 2013

For de mange, der kan lide en vægtig historisk roman af den detaljerede og indviklede slags, idet intrigerne omkring Henrik VIII og hans koner vitterlig er meget indviklede. Sproget er ikke helt så let og underholdende som fx hos Follett, man skal være indstillet på at fordybe sig mere i teksten.

Historien forsættes her fra England, 1535, om Henrik VIII og hans koner med kongens magtfulde sekretær Thomas Cromwell som synsvinkel. Henry har med Cromwells hjælp skaffet sig af med sin første kone Catarina, der lever de sidste år på et afsides herresæde. Heller ikke Anne Boleyn, der er den næste i rækken af koner, skaffer ham en tronarving og hendes exit forberedes, samtidig med at unge Jane Seymour nærmer sig. Mantel beskriver livet omkring Henry, hofintrigerne og kampene med den katolske kirke meget troværdigt i et sanseligt sprog, der kræver en opmærksom læser. Hun har fået Booker prisen for denne toer, og ligeledes Costa Book Award mm. 1. bind om Henry var den også prisbelønnede Wolf Hall, 2010.

Mantel ligger i den højere ende af de historiske romaner. Andre har beskrevet den farverige historie om Henrik VIIIs mange koner fx den meget læste serie af Philippa Gregory, hvor første del var Den evige prinsesse, 2006. Disse er lettere tilgængelige, men giver heller ikke et helt så nuanceret billede af personen Henry, dronningerne og magtkampene.

Fuldt fortjent har forfatteren også fået flere priser for denne roman, der er en værdig efterfølger til Wolf Hall.


litteratursiden.dk

d. 1. maj 2013

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 1. maj 2013

Stort anlagt og fascinerende historisk roman om magtkampe og intriger ved Henrik VIII’s hof og ikke mindst om kongens nærmeste rådgiver, den magtfulde Thomas Cromwell. Dette er andet bind i en planlag...


Weekendavisen

d. 22. mar. 2013

af

af

Leonora Christina Skov

d. 22. mar. 2013


Kristeligt dagblad

d. 4. apr. 2013

af

af

Lars Handesten

d. 4. apr. 2013