Bøger / faglitteratur / erindringer

Maskeballets dronning


Beskrivelse


Biografisk bog om forfatterens spiseforstyrrelse, selvhad og destruktive sind. For voksne med spiseforstyrrelser inde på livet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2020

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 26. nov. 2020

Biografisk bog om forfatterens spiseforstyrrelse, selvhad og destruktive sind. For voksne med spiseforstyrrelser inde på livet.

Forfatteren Carina B. Kristensen fortæller sin personlige livshistorie om kampen med "Dronningen", som hun kalder sin spiseforstyrrelse. Bogen følger Carinas liv kronologisk fra ungdommen i 1990'erne og op til i dag. Lige siden Dronningen gjorde sin entré i Carinas liv, har det været en ulige kamp, og spiseforstyrrelsen og et meget stort selvhad har ødelagt Carinas liv på utallige måder. Bogen indeholder citater fra journaler og enkeltpersoner. Carina har skrevet bogen, efter hun er blevet behandlet for sin spiseforstyrrelse for at give andre håb.

Personlig bog, der har meget på hjerte for mennesker, der også kæmper med en spiseforstyrrelse. Det voldsomme og destruktive selvhad er hårdt at blive konfronteret med som læser. Det giver en indsigt i et psykisk sårbart sind, som man slet ikke kan sætte sig ind i som rask. Forfatteren har så mange detaljer med, at bogen til sidst føles lidt langtrukken og selvterapeutisk.

En anoreksipiges dagbogHvor ser du godt ud! og Hvor ser du godt ud! minder meget om denne bog, og har også inspireret forfatterenEn anoreksipiges dagbog og minder meget om denne bog, og har også inspireret forfatteren.