Bøger / faglitteratur

Med flere sprog i klassen


Beskrivelse


Pædagogisk grundbog om flersprogethed og undervisning af flersprogede elever i grundskolen. For grundskolens lærere samt pædagog- og lærerstuderende.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2021

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 5. nov. 2021

Pædagogisk grundbog om flersprogethed og undervisning af flersprogede elever i grundskolen. For grundskolens lærere samt pædagog- og lærerstuderende.

Denne bog tager sin læser med ind i de flersprogede elevers verden, giver en forståelse af det at være flersproget samt viser, hvorledes man i undervisningen kan gøre flersprogethed til et aktiv for klassens læring og trivsel. Bogen er en del af serien "Pædagogisk rækkevidde", i lommeformat og på 50 sider.

Bogen format gør, at den er hurtigt læst. Det til trods lykkes det til fulde at give et godt indblik i fokusområderne og udviklingsmulighederne for at skabe vedkommende undervisning af flersprogede elever.

Bogen trækker på forskningsprojektet "Tegn på sprogStyrk sproget, styrk læringen", som blev gennemført i perioden 2008-2018, som begge denne bogs forfattere var en del af, den ene som forskningsleder. Hvilket resulterede i udgivelsen : literacy i sprogligt mangfoldige klasser, som det vil være oplagt at læse videre i. Derudover anbefales også titlen Styrk sproget, styrk læringen : sproglig udvikling og stilladsering i flersprogede klasserumBogen trækker på forskningsprojektet "Tegn på sprog", som blev gennemført i perioden 2008-2018, som begge denne bogs forfattere var en del af, den ene som forskningsleder. Hvilket resulterede i udgivelsen Tegn på sprog : literacy i sprogligt mangfoldige klasser, som det vil være oplagt at læse videre i. Derudover anbefales også titlen : sproglig udvikling og stilladsering i flersprogede klasserum.