Bøger / faglitteratur / opskrifter

Mellem måltiderne : opskrifter og inspiration til sunde mellemmåltider


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2009

af

af

Lene Kristiansen

d. 20. nov. 2009

Forslag til mellemmåltider - både for dem, der er i gang med at ændre kostvaner/tabe sig eller har brug for en god stabilisator efter træning.

Forfatterne har en klinik i Århus med rådgivning indenfor kost, motion og livsstil. De har lavet en udmærket lille bog med kostråd og ideer til mellemmåltider, de "nemme" fra supermarkedet, frugt (smoothies), lidt grønt, bl.a. et par supper samt bagværk. Bagværksdelen fylder mest med forslag til 11 brød/boller og kager. Ved hver opskrift en lille intro, ingrediensliste, fremgangsmåde, foto og præcis angivelse af kcal, som for alle opskrifter ligger omkring 150 kcal. Opskrifterne er ukomplicerede og hurtigt lavet med lidt planlægning, mange kender de fleste i forvejen, gulerodssalat, grøntsagsstænger m/dip, frugtsalat og de nemme smoothies, men samlet under et og i den nødvendige mængde. "Hjemmelavet" layout.

Hylderne bugner med kostråds- og slankekogebøger, hvor mellemmåltider indgår i mange. Endnu ingen andre, som kun har det som emne.

Udmærket lille bog med forslag til traditionelle, velkendte og enkle mellemmåltider, som alle har mulighed for at lave. De 2 forfattere har speciale i human ernæring, og bogen er lavet i forbindelse med arbejdet på deres sundhedsklinik i Århus.