Fire noveller fra fire forskellige tidsaldre med fascisme som fælles tema. Forsiden dækker bogens indhold udmærket, men er ikke så markant, at det vil sælge den af sig selv. Målgruppen er unge fra 13-14 år.
Novellerne bevæger sig fra 2014 til 1919 og foregår i Danmark og Tyskland. Hovedpersonerne er unge mænd, som oplever, at grænsen mellem godt og ondt er tynd og let at træde over, når den rette provokation er til stede. I "Mesterskytten" ender den handicappede Mick som morder, da han vælger at forsvare to unge piger mod en usympatisk mand ved at bruge sit skyttetalent, og i "Frelseren" kunne den unge håndværker Anton have skånet verden for meget bøvl, hvis han ikke havde reddet en kollega ved navn A. Hitler fra et fald. Der er arbejdet med miljøskildringer og tidsbilleder, og sprogligt er det noveller, som er enkelt fortalt uden de store sproglige dikkedarer. Tror jeg på personerne? Ikke helt, dræber man virkelig så let, som mesterskytten gør? Og hvad det, som får den ellers så sympatiske Karl til at øve grov vold mod en ganske vist meget provokerende pige? Men det giver plads til diskussion. Forfatteren har bl.a. udgivet den udmærkede serie Egernfolket.
Det er noveller, som kan bruges på linje med forfattere som Jesper Wung-Sung, Bent Haller og Kenneth Bøgh Andersen.
Ondskab og fascisme er emner, som der er brug for i skolesammenhæng, og jeg vil mene, at det er i de sammenhænge, bogen har den største anvendelse. Noveller er generelt ret svære at afsætte til almindelig lystlæsning.