Bøger / skønlitteratur til børn / roman

MGP i Sussis klasse


Beskrivelse


De laver MGP i 2.b. Sussis veninder finder hurtigt sammen. De andre foreslår fnisende, at hun kan være sammen med Felix. Det synes Sussi er en god ide. Gad vide hvem der vinder MGP?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. maj 2013

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 6. maj 2013

Bogen er den 3. om Sussi - en letlæsningbog for begge køn fra 2.-3. klasse. Lix 5,8.

Forfatter og illustrator har igen lavet et forrygende samarbejde. Tekstens problematikker og dens glimt i øjet bliver åbenbaret gennem de sjove og understøttende illustrationer. Der er gang i den i musiktimerne i Sussis klasse, og Sussi elsker musik. Jacob har mange ideer, og nu skal de lave MGP i 2.b. De skal være sammen 2 og 2. Sussis veninder finder hurtigt sammen. De andre piger foreslår fnisende, at hun kan være sammen med Felix. Det synes Sussi er en god ide, og mens de andre måber, finder hun og Felix sammen. De øver sig og har det sjovt. Gad vide om de vinder MGP i 2.b.? Teksten er sat i små overskuelige tekstblokke, og med en alvidende fortæller kommer vi helt tæt på Sussis inderste tanker. Bogen behandler problematikker, målgruppen kender. Her drejer det sig om at være sig selv, give den gas og være ligeglad med, om man er sammen med en pige eller dreng. De to tidligere bøger drejede sig om etik på mobilen og om en ny pige i klassen. Omslaget viser Sussi og Felix, der er giver den gas på scenen til MGP.

Bogen besidder samme humor som i serien Mads Madsen fortæller, som forfatter og illustrator tidligere samarbejdede om.

En letlæselig og sjov bog frilæsningsbog - med et tankevækkende indhold fra hverdagen, man samtidig kan lære noget af. Tekst og illustrationer spiller godt sammen, og der er ingen tvivl om, at denne bog vil øge målgruppens læselyst.