Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Jungledyret Hugo - på farten igen


Beskrivelse


Jungledyret Hugo er tilbage i junglen, og hans veninde, ræveungen Rita, er taget med. Men to skumle fyre er på jagt efter indianernes guld, og de vil også fange Hugo!

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. aug. 2001

af

af

Ingrid Martlev (skole)

d. 21. aug. 2001

Så er vi "på farten igen" med Hugo her i anden del af trilogien om Jungledyret Hugo. Vi befinder os igen i junglen sammen med vennerne og rævepigen Rita. Og en ræv er ikke ligefrem beregnet til livet i urskoven, derfor opstår der en del problemer med at passe på Rita. Bogen består egentlig af to til tre uafhængige historier. Den første, hvor Hugo og hans venner ved hjælp af snuhed, list, samarbejde og så selvfølgelig Hugos held får jaget den farlige jaguar væk. Denne historie er absolut den bedste med en fint opbygget spændingskurve med humoristiske episoder i forbindelse med at tilpasse Rita til junglelivet. I den næste del, redder Hugo, Rita og vennerne en indianerdreng fra farlige guldgravere. Denne redningsfærd får konsekvenser, da regntiden kommer og oversvømmer det hele, og Rita ender i floden. Gennem rivende vandmasser bliver Hugo og Rita jaget af de to onde guldgravere, der nu er på jagt efter det sjældne jungledyr - Hugo. Denne jagt ender lykkeligt hos Hugos gamle ven Dellekaj, hvis skib netop står for at skulle tilbage til Europa. Alt i alt en god oplæsningsbog med humor og spænding, illustreret med sort hvide tegninger. Selvlæsning fra 9 år. Men vil nok ikke interessere ret meget ældre læsere.


Bibliotekernes vurdering

d. 21. aug. 2001

af

af

Susanne Thøfner

d. 21. aug. 2001

Jungledyret Hugo er tilbage i junglen, og hans veninde, ræveungen Rita, er fulgt med. Her møder han sine gamle venner, og hun får nye, og det lykkes oven i købet Hugo at narre den lumske jaguar, så han holder op med at plage dem. Men to skumle fyre er på jagt efter indianernes guld, og de vil også gerne have fingrene i Hugo, så Rita og Hugo må tage flugten. Bogen er anden del af en planlagt trilogi, men den kan udmærket læses enkeltstående, især hvis man kender jungledyret Hugo i forvejen. Den iøjnefaldende forside viser en let genkendelig, farvestrålende tegning af Hugo og Rita. Selve bogen er illustreret med adskillige små og ret enkle s/h stregtegninger i tegnefilmsstil. Teksten er glad, dialogfyldt og mundret, og med sine kapitler, de kendte figurer og handlingens mange, men overskuelige, spændingsmomenter er bogen som skabt til oplæsning. Hugo har en stor fanskare, der især kender ham fra tegnefilmene, og de vil bestemt ikke føle sig snydt med denne hyggelige bog, der henvender sig til børn fra ca. 5 år.