Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mi og Mo på månen


Beskrivelse


Mi og Mo flyver med en rød raket op til månen. De tør godt gå ud på månen, og de kan se både jorden, solen og den røde planet oppe fra månen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jan. 2019

af

af

Stine Bille

d. 15. jan. 2019

Mi og Mo flyver med en rød raket op til månen. De tør godt gå ud på månen, og de kan se både jorden, solen og den røde planet oppe fra månen. For de 6-7-årige.

"Mi og Mo på månen" er en ny titel i serien "Læs løs 3", men titlen er tidligere udgivet i serien "Lydret Dingo" i 2011. De to venner Mi og Mo er på tur op til månen i en rød raket. Da de lander på månen, går de begge ud. De kan se den store gule sol, og den røde planet Mars. Efter lidt tid går de tilbage til raketten. De prøver også at svæve rundt i en line, som er fastgjort til raketten, det er sjovt at være vægtløs. Bogen er læsepædagogisk bearbejdet og består af mange lydnære ord, og mange små ord som fx den, det, er, og, til. Bogen har lettal 11.

Det er en god lille rumhistorie, hvor man trods de få og korte ord, fornemmer Mi og Mos fascination og glæde ved en rakettur til månen. Illustrationerne er fulde at liv og humor, og understøtter fint fortællingen.

Der findes flere gode bøger i denne serie fx Jens og Liv ser på dyrLyda i rummet. En anden bog om en rumrejse kunne fx være Lyda i rummetDer findes flere gode bøger i denne serie fx Jens og Liv ser på dyr. En anden bog om en rumrejse kunne fx være .


Bibliotekernes vurdering

d. 28. sep. 2011

af

af

Vibeke Axelsen

d. 28. sep. 2011

Tre nye bøger om Mi og Mo i serien Lydret dingo, to prikker, henholdsvis lettal 11 og 12, hvilket forlaget bedømmer til slutningen af 0. klasse. De er til frilæsning.

De to, små, sjove fyre Mi og Mo oplever i disse tre små fortællinger lidt af hvert på deres rejser rundt på Jorden, ja sågar også helt til Månen. Historierne er skøre og fulde af fantasi, som tiltaler målgruppen. Personerne Mi og Mo kan kendes fra bog til bog på deres næsetips farve, og i alle tre bøger bærer Mo en blå hue. Illustrationerne er finurlige og meddigtende samtidig med, at de understreger det, der står på linjerne. I Canada møder Mi og Mo Ava og hendes far. De bor i iglo og sejler i kajak, hvorfra de skyder sæler. I Sahara møder de nomaden Ali. Han viser dem ørkenlivet, og fører dem til sidst til sin oase. På Månen betragter de Jorden, Mars og Solen, går rundt og finder ud af, at de kan svæve.

Der er efterhånden mange bøger i serien Lydret dingo. Bøgerne om Ådalsnisserne, Jon-, Max-,Søs-, Sif- og Bo-bøgerne er også alle meget letlæste med gode, sammenhængende historier trods det lave let- og lixtal.

Begynderlæsere har bl.a. med denne serie gode muligheder for at komme tidligt i gang med "rigtige" bøger, der er værd at læse. Disse tre føjer sig til den - efterhånden - lange række af sådanne bøger.